blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Activitats i esport

La Marató de Barcelona 2019

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

L’esport és una de les activitats que més uneixen les persones, sobretot els esports d’equip. Però les maratons, tot i que no són esports d’equip, fan florir la part més solidària de l’ésser humà. El fet d’estar participant en la mateixa activitat i ser conscient del nivell de patiment i esforç que requereix dur-la a terme desenvolupa l’empatia dels participants, encara que en realitat estiguin lluitant per ser els primers. Però en les maratons populars s’entén que l’important no és guanyar, sinó participar. Si ets dels que solen practicar running i t’agrada participar en les maratons populars, no et pots perdre la marató de Barcelona 2019 que se celebra el 10 de març. En aquest article que et portem des de ShBarcelona us parlem d’aquest gran esdeveniment a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Llocs per córrer a Barcelona

Descobreix una de les maratons més històriques de la Ciutat Comtal

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

La Marató de Barcelona és una de les carreres urbanes més antigues que se celebren a la capital catalana. Es tracta d’un esdeveniment per a tots els runners que estan acostumats a participar en maratons urbanes, ja sigui a Barcelona o a qualsevol altre part del món. La Marató de Barcelona s’organitza a la Ciutat Comtal des de fa ja 41 anys. El recorregut de la marató d’aquest any 2019 s’inicia a la Plaça Espanya i passarà pel Camp Nou, l’Avinguda Diagonal, l’Avinguda Sarrià, el Parc Joan Miró, la Gran Via, el Passeig de Gràcia, la Sagrada Família, l’Avinguda Meridiana, el pont de Calatrava, de nou l’Avinguda Diagonal amb la Torre Agbar, el Passeig Garcia Faria, l’Avinguda Litoral, el Port Olímpic amb les torres Mapfre, l’Arc del Triomf, la Ronda Sant Pere, el Passeig d’Isabel II, el paral·lel i, l’arribada, de nou a la Plaça Espanya. Aquesta activitat esportiva compta en total amb un recorregut de més de 40 quilòmetres en el qual podràs trobar cada 2,5 quilòmetres, avituallaments per recargar forces durant la prova. Aquest any l’edició de la Marató de Barcelona tindrà lloc el 10 de marçLa cursa s’iniciarà a les 8.30 hores i es podrà finalitzar en un termini màxim de 6 hores.

Article relacionat: Tours en bicicleta per Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Aquesta cursa de Barcelona es va iniciar gràcies a l’impuls de dos grans atletes catalans que estimaven l’art de córrer o running, en Ramon Oliu i en Miguel Pucurull. Tots dos van impulsar que a la capital catalana s’organitzés una marató popular per tal de córrer juntament amb altres participants en comunió amb l’esport de masses, cada un al seu ritme i possibilitats, sense l’afany de guanyar, sinó de participar. Aquesta cursa es va inspirar en la famosa marató de Nova York, prova en què va participar Oliu l’any 1976. En una època en la qual era completament inversemblant veure una persona córrer en pantalons curts pels carrers de la ciutat de Barcelona, només en pistes d’atletisme, es va començar a organitzar una competició on tothom tenia cabuda i on la participació és més important que el resultat de la prova en si. Per això, si ets runner o t’agrada córrer, no et perdis la cursa més important de la ciutat, la Marató de Barcelona que tindrà lloc el 10 de març de 2019.

Ja hi has participat en la Marató de Barcelona? Que t’ha semblat la cursa?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari