blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Activitats i esport

Taitxí als parcs de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Mercedes

Donat el sedentarisme de la nostra forma de vida occidental, plena de tòxics mediambientals i manca de temps, és necessari incorporar a la nostra rutina algun tipus d’exercici o esport, el qual ens faci trobar l’equilibri corporal i també l’emocional. El taitxí és un art marcial apte per a tots. És meditació en moviment, on s’utilitzen moviments continus i circulars, suaus i relaxats en un procés que augmenta la sensació de benestar corporal. Practicant-lo s’aconsegueix un alt estat de claredat mental i relaxació. Des de ShBarcelona t’animem al fet que sol o en família, t’apropis a qualsevol d’aquests parcs que et descobrim a continuació, i comprovis en persona els beneficis que ofereix el taitxí per al teu benestar.

Article relacionat: El Zen, molt més que decoració

El Taitxí o Taitxíxuan

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Cada cop sóm més conscients de la importància d’afegir a la nostra rutina una bona activitat física. No obstant, no totes les persones estan disposades a realitzar un esport d’alta intensitat. La majoria de les activitats físiques més populars, requereixen una certa condició física, la qual cosa exclou de la seva pràctica a moltes persones, o almenys els hi posa difícil. El taitxí, a diferència d’altres esports, només requereix una mínima mobilitat i habilitat. Té a més l’avantatge de ser una disciplina en la qual l’edat no és impediment per a la seva pràctica. Aquest detall, el de l’edat, és molt important, doncs molts altres esports han de ser abandonats en anar acumulant anys, a causa del desgast físic que impliquen. Homes i dones poden aconseguir nivells similars de desenvolupament en la seva pràctica. No és violent, encara que sigui un art marcial. Parteix de la base que la millor defensa és conèixer-se a un mateix, tenir bon equilibri, aprendre a caminar i a respirar correctament, mantenint així una estabilitat dinàmica, tant física com psicològica. La seva pràctica enforteix el sistema nerviós, estimula l’escorça cerebral, la concentració del pensament, la digestió, el sistema immunològic, afavoreix la tonificació muscular i la flexibilitat, i molt més. La llista és llarga. En cas de problemes ossis, o articulars està especialment recomanat, per ser un exercici suau però molt beneficiós.

Article relacionat: On fer pilates a Barcelona

On practicar Taitxí a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Tots hem vist reportatges a la televisió en els quals vells i nens xinesos, en despuntar el dia, es reuneixen en grans places o llocs públics per practicar aquesta disciplina. Barcelona també ofereix la possibilitat a tots els que vulguin millorar el seu equilibri, tant físic com a mental. Pots practicar taitxí a casa, a la terrassa, al jardí, a la platja i a tots els parcs de la ciutat es pot acudir a practicar aquest art marcial a l’aire lliure, només necessites roba còmoda i calçat esportiu; i si és en aquest temps d’estiu, una gorra per al sol. Però ara l’Ajuntament de Barcelona ha engegat un programa anomenat “Activa’t als parcs“, perquè puguis anar a practicar en grup i amb monitor. L’activitat és completament gratuïta i no requereix inscripció prèvia, només és necessari anar al parc escollit on un monitor recollirà les nostres dades per a la targeta identificadora. I ja podem començar a exercitar-nos seguint les seves instruccions. Al seu web pots consultar tota mena de detalls sobre aquesta campanya, i consultar la llista dels llocs de la ciutat on es desenvolupen, amb horaris detallats. Hi trobaràs suggeriments d’altres activitats per a totes les edats, inclosos exercicis d’intensitat variada per a la gent gran.

Què et sembla aquest art marcial? Has practicat Taitxí amb anterioritat?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari