blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Tipus de calefacció per a la teva llar

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Hi ha res millor que arribar a casa teva i estar calentet durant els freds dies d’hivern? Una llar en la qual estiguis a una temperatura confortable és necessari per a una bona qualitat de vida, sobretot si vius en entorns on les temperatures a l’hivern són molt baixes. Podem escalfar la nostra llar de maneres diferents, des de les opcions més tradicionals fins a les noves alternatives, molt més sostenibles i que et permeten estalviar a llarg termini, tot i que requereixen una major inversió. Si estàs pensant a posar un sistema per escalfar la teva llar o substituir el que ja tens per una altra opció que et convingui més, des de ShBarcelona volem explicar-te els diferents tipus de calefacció per a la teva llar.

Article relacionat: Prepara la teva llar per a la tardor

La importància de comptar amb una llar confortable

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Els diferents tipus de calefacció que hi ha al mercat tenen els seus avantatges i els seus inconvenients, i depenent de les nostres necessitats ens convindrà instal·lar una o una altra a la nostra llar. La calefacció de gas natural és una de les més utilitzades a les ciutats i la seva rodalia. La seva instal·lació requereix radiadors i una caldera. L’única complicació que té instal·lar-la és el circuit de tubs que cal muntar, connectats a la caldera, per on circula l’aigua calenta que proporcionarà la calor a través dels radiadors. El principal inconvenient és que cal fer obres importants i que requereix una inversió inicial força alta, així com un bon manteniment. Amb aquest mateix sistema també tenim la calefacció de gasoil C que és una bona opció si vius en un poble petit o una casa aïllada on el subministrament de gas natural no arriba. Els inconvenients d’aquest sistema són que necessites emmagatzemar el combustible, el que requereix tenir un dipòsit gran i que s’ha d’omplir periòdicament. El gasoil C és una energia que genera molt residu i és considerada una de les menys sostenibles.

Article relacionat: Instal·lar aire condicionat a casa

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Un dels sistemes de calefacció més utilitzats en els últims temps és la calefacció per terra radiant. És un sistema de tubs pel qual passa aigua calenta que s’instal·len sota el sòl de l’habitatge. La calor generada s’estén per tota l’habitació d’una forma molt més homogènia que amb els radiadors de gas natural. És la calefacció que permet un major estalvi en les factures perquè l’aigua circula a menor temperatura i els sistemes amb els quals s’instal·la són capaços de generar calor de forma més eficient (aerotèrmic, geotèrmia, calderes de condensació o baixa temperatura i energia solar). Els seus principals inconvenients són que requereix obres de gran envergadura per a la seva instal·lació i un elevat cost inicial. La calefacció per bomba de calor és el mateix que un aire condicionat, però al revés. A través de l’electricitat converteix l’aire fred en calor. Els seus avantatges són que la seva instal·lació és senzilla, escalfa l’ambient de forma ràpida, és un sistema net, el seu manteniment no és costós i permet amb la mateixa màquina tenir aire condicionat a l’estiu. El seu principal inconvenient és que en climes molt freds no és gaire funcional, perquè com més fred fa fora menys rendiment té la màquina per a generar calor, a més, un ús prolongat de moltes hores augmenta notablement la factura de l’electricitat. Un altre sistema de calefacció de fàcil instal·lació i manteniment és la calefacció amb radiadors elèctrics per convecció. És un sistema net i de baix consum. El seu principal desavantatge és que si necessites escalfar una casa molt gran, requereix moltes peces i pot elevar bastant el cost d’instal·lació.

Quin sistema de calefacció utilitzes? Ens el recomanes?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari