blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Instal·lar-se

Instal·lar aire condicionat a casa

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

L’estiu és una època que sovint associem a la diversió, el sol i la calor, i aquest últim factor és cada cop més complicat de combatre, doncs cada cop sembla que les onades de calor són més recurrents a les nostres latituds. Certs segments de la població ho passa realment malament durant els mesos d’estiu. És el cas dels nens i les persones grans, més vulnerables a sofrir cops de calor o a empitjorar altres patologies prèvies que poden desencadenar, en el pitjor dels casos, en la mort. Per això, a vegades, és interessant instal·lar aire condicionat a casa per a prevenir la pujada excessiva de les temperatures i els possibles perills que això comporta. Avui, a ShBarcelona, volem parlar-vos sobre aquest tema i us oferim consells sobre la seva instal·lació.

Article relacionat: Per què triar una assegurança de la llar

Interiors més còmodes quan la calor ofega

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Si finalment us heu decidit a col·locar aire condicionat a la vostra llar, podeu fer-ho de dues maneres: contractant un instal·lador o fent-ho tu mateix. Evidentment, la mà d’obra és costosa, i l’auto instal·lació del sistema serà molt més econòmica, tot i que, si bé no és especialment complicada, sí que requereix certs coneixements previs. És important tenir una sèrie de coses en compte si decidiu instal·lar-vos-el vosaltres mateixos l’aire condicionat a casa. El primer de tot és triar els llocs on és més necessari que arribi l’aire fred dins de la casa. Tenint en compte que la factura de la llum es dispararà amb cada split que es col·loqui, optimitzar menys serà l’opció més adequada, tenint en compte que no és molt recomanable que l’aire doni de ple a una zona on s’està constantment, a no ser que sigui molt calorosa i no es disposin d’elements que evitin que se sobreescalfi a l’estiu (abaixar persianes a les zones més assolellades o utilitzar para-sols o altres tipus de sistemes de protecció solar ajuda al fet que aquestes parts de la casa no es converteixi en un forn). Un altre detall important és que no ha d’existir una distància molt gran entre l’aparell exterior i els splits interiors, ja que del contrari, això farà que l’eficiència sigui menor.

Pisos de lloguer a BarcelonaL’aparell exterior és el que expulsa l’aire calent a l’exterior i per tant, s’ha de consultar a la comunitat on es pot col·locar per a tal de no molestar als altres veïns, si fos el cas. A més, s’ha de demanar permís a la comunitat pels forats que s’hauran de realitzar per a connectar els splits interiors i els exteriors, ja que aquests últims hauran d’anar sempre a l’exterior de l’habitatge. En tractar-se d’una zona comunitària (façana), s’haurà de consultar. Els splits interiors sempre van a la part alta de la paret, ja que l’aire fred sol baixar i d’aquesta forma es refrigera de manera òptima l’habitació pertinent. Per últim, els filtres d’aire condicionat, han de ser revisats anualment per a evitar que es generin agents contaminants o bacteris nocius per a la salut.

Article relacionat: Què fer en cas de sinistre a Barcelona

Per últim, és interessant contemplar la possibilitat de col·locar aparells d’aire condicionat portàtils, que són menys eficients que els fixes, però que poden solucionar un problema de sobreescalfament en l’habitatge d’una manera més econòmica i amb menys obres. Existeixen diversos models al mercat, de diferents preus i potències.

Disposes d’aire condicionat a la teva llar? Quins consells ens pots donar?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari