blog shbarcelona   blog shbarcelona français   blog shbarcelona castellano   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona português   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Descobrir

BARRES AMB TRADICIÓ

Escrit per Mercedes

Una ració de patates braves, allargades, irregulars i orades. Cruixents per fora i tendres per dins. Així són les arxiconegudes braves del Bar Tomás, servides amb un suau allioli i un picant vermellós espectacular. Des de 1929 aquest local és molt més que el bressol de les patates braves a Barcelona. Serveixen també uns magnífics platerets de bonítol amb pebrot, anxoves i crestes casolanes. És al carrer Major de Sarrià, 40.

La família Serradell va fundar la taverna La Pubilla del Taulat l’any 1866. Als seus inicis distribuïen begudes a l’engròs i gel, quan encara no hi havia neveres elèctriques. Ara el local està dividit en dues seccions: una taverna amb tapes casolanes i un celler on es ven gran quantitat de vins a granel i embotellats. De visita obligada. Al Poble Nou, Amistat, 12.

El seu interior roman intacte i entrar per la seva porta és un viatge d’anada i tornada a l’ahir. Bodega Massana és l’autèntica essència del passat. Va néixer com a “Can Ripollet” i va ser el 1930 quan va vendre vi per primera vegada. Dues dècades després la família Massana va recollir el testimoni. Especialitzats en anxoves. A Horta-Guinardó, Horta, 1.

“Platicos maños” en La Esquinica. Tot un referent amb més de 39 anys d’història. Els propietaris d’aquest emblemàtic restaurant són dos cunyats que van apostar fa anys per una carta amb patates braves, peix fregit de l’Ebre, morro fregit, navalles i sèpia entre altres delícies. Per acompanyar? un vi de Carinyena o una cervesa saragossana. Són a Nou Barris, Fabra i Puig 296.

El Roure és el clàssic bar que hi havia en 1889, any en què va obrir les seves portes per primera vegada. Des de llavors poc o gens ha canviat la seva estètica i la seva carta. Els esmorzars de forquilla, les tapes de “callos”, morro fregit i mandonguilles volen sobre la barra a l’hora de l’aperitiu. Però sens dubte la tapa més antiga és el plat de tonyina amb maionesa, que es serveix des del primer dia. Descobreix-lo a Gràcia, Riera de Sant Miquel, 51.

El 1915 va obrir com “Petit Versalles”. L’actual Versalles és més que un bar. Aquesta marca és una institució a Sant Andreu. L’establiment sempre ha mantingut el seu esperit i més des que el 2010 va recuperar la seva barra central i la carta de tapes i entrepans. Les fotos i pintures de les seves parets recorden el bar de principis de segle. A Sant Andreu, Gran de Sant Andreu, 255.

Amb gairebé mig segle de vida, l’ara The Black Lion és el pub amb més tradició de Barcelona. Fabriquen la seva pròpia cervesa, “Farinetes”, inspirada en el personatge emblemàtic de Les Corts, reproduït a la foto. Aquest local, abans “The Red Lion”, ha sabut dinamitzar-se i rejovenir sense perdre un polsim de la seva essència. A Les Corts, Evarist Arnús, 70.

La llista és molt més llarga, però sens dubte aquestes barres tenen història. Des de ShBarcelona  t’animem a fer una passejada per la història de la ciutat, gaudint de la seva gastronomia més popular.

Valora aquest post

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari