blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Instal·lar-se

Cromoteràpia per a la teva llar

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

El color sempre ha format part de la vida dels humans, es troba allà a on mirem i ens mostra, inclús, com som. El color està present a la naturalesa i els animals, pot indicar perills, com algunes espècies d’amfibis que són d’un color vermell brillant, el que denota que són verinoses o urticants. En la manera de vestir, el color és també molt important. Per exemple, s’utilitza el negre per a indicar que estem tristos o de dol, tot i que aquest color també demostra elegància i refinament. Els colors vius i vistosos, combinats entre si mateixos, poden indicar-nos que una persona és alegre i divertida, i els colors neutres i sense vida ens poden fer pensar el contrari. A casa teva passa el mateix, els colors poden indicar com ets, com et sents, o com et vols sentir. Avui a ShBarcelona et parlem sobre la cromoteràpia per a la teva llar.

Article relacionat: Per què triar una assegurança de la llar

Cromoteràpia, un factor més a tenir en compte a l’hora de decorar la teva llar

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Els colors ens aporten emocions i ens endinsen a estats d’ànim, per això és tan important triar els colors adequats per a cada estança de la nostra llar. Hi ha coses que cauen pel seu propi pes, a no ser que s’escolli aquell color en concret de manera deliberada per a produir un efecte determinar, seria estrany pintar un dormitori amb poca llum natural completament de negre a no ser que busquem crear un efecte d’angoixa i tensió, o un saló totalment vermell, que crearia un efecte similar. Cap color és de per si negatiu o positiu, la clau està en la correcta combinació i l’efecte que vulguem imprimir a cada estança de la nostra llar. Per exemple, els colors clars i neutres aporten tranquil·litat i són la base més adequada per a combinar amb altres amb més personalitat, però sense passar-nos. No és aconsellable combinar més de tres colors diferents, sempre tenint en compte que com a mínim un d’ells sigui neutre.

Article relacionat: Botigues de decoració assequibles a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Si tenim un pis poc lluminós o petit, no és aconsellable pintar les parets de colors foscos, ja que crearà una major sensació d’espai reduït i l’enfosquirà, creant una sensació d’angoixa. Si tenim pisos més lluminosos i amplis, podem introduir una paret d’un color més fort per a aportar personalitat a l’estança, i combinar tèxtils (catifes, coixins, tamisats) amb el color de la paret. El més important és imprimir harmonia a tot el conjunt. Els colors verds i blaus aporten serenitat i tranquil·litat, el que els fa ideals per a dormitoris i fins i tot, sales d’estar. Els vermells i taronges inviten a l’acció i a l’activitat, pel que és adequat per a una habitació de jocs, un rebedor, o fins i tot un bany. El lila inclina a la reflexió, una solució per a una biblioteca o sala de lectura. Els colors pastel aporten pau i dolçor, molt recomanables per a dormitoris de bebès o nens, tot i que per què no adaptar-los a la cuina o a un dormitori d’adult?

Quins colors t’agraden més? Amb quins colors us agrada decorar la vostra llar?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari