blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Instal·lar-se

Com guanyar espai al teu pis

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Els pisos d’ avui dia són cada vegada més petits, i els problemes d’ espai s’ han convertit en una cosa habitual. Vivim en pisos de pocs metres quadrats i necessitem aprendre a optimitzar l’ espai del que disposem per a poder sentir-nos més còmodes a la nostre llar, i fins i tot, millorar la convivència amb les persones amb les que hi convivim. L’ espai s’ ha convertit avui dia en un luxe destinat a tan sols uns pocs privilegiats, però si sabem com aprofitar cada racó de la nostre llar amb idees pràctiques i adaptables a diferents situacions, podrem aconseguir mantenir l’ ordre i gaudir d’ un espai més còmode i pràctic on viure. A ShBarcelona sabem de les complicacions que comporta viure en un espai reduït, i per això volem ensenyar-vos com estalviar espai en el teu pis.

Article relacionat: Els millors barris de Barcelona per viure amb nens

Taula abatible al menjador

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge vía Pixabay

Molts cops, als pisos petits, ens trobem amb estructures semblants en les quals, per a augmentar la sensació d’ espai a la zona d’ estar, es crea una cuina americana o oberta que comunica amb la sala o menjador. El problema és que molts cops no hi ha espai físic per a posar una taula de menjador. Si et resisteixes a menjar encorbat assegut al sofà davant de la tele, pots optar per col·locar a una de les parets una taula abatible. Si, a més a més, la poses sota una finestra, gaudiràs de l’ agradable llum del sol i aconseguiràs crear un espai més acollidor sense necessitat de menjar mirant la tele, una opció molt més saludable. Pots fer-li un cop d’ ull a les taules abatibles d’ Ikea, que no ocupen gairebé espai i que són altament recomanables.

Portes corredisses

Quan ens fa falta espai, qualsevol racó es fa imprescindible per a aprofitar-los al màxim. Per tant, l’ espai que queda darrera de les portes pot ser indispensable per a optimitzar al màxim l’ espai del nostre pis. Per aquest motiu, les portes corredisses poden ser una solució excel·lent quan disposen de poc espai a la nostre llar. L’ espai que queda darrera de les portes pot servir per a posar un inodor a un lavabo minúscul, o un armari per al rebost a la cuina. Existeixen molt tipus de portes corredisses, moltes d’ elles a mig camí entre pràctiques i de disseny, pel que a part d’ estalviar espai et poden servir per a decorar l’ espai al teu gust. Als grans magatzems de bricolatge de Leroy Merlin trobaràs diferents models a preus molt interessants.

Article relacionat: El zen, quelcom més que decoració

Sostres alts? Fes-te un dúplex

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge vía Pixabay

Si tens la sort de tenir un pis que, tot i que sigui petit, disposa de sostres suficientment alts, pots ampliar l’ espai creant una entreplanta. Tot i que requereix d’ obres bastant importants, pot ser una bona solució a la falta d’ espai al teu pis. Aquest tipus de distribucions són típiques dels lofts i de les plantes baixes, inicialment locals, que s’ han habilitat com a habitatges. En tots els barris de Barcelona hi ha immobles d’ aquest tipus, sobretot al Poblenou i a Gràcia. Generalment, la planta baixa es destina com a zona de saló-menjador i cuina oberta, per a aportar més amplitud a la zona. En canvi, les plantes de dalt, solen ser utilitzades per als dormitoris, despatxos, o biblioteques. Una bona solució d’ aprofitament d’ espai.

Ens dónes més idees per a aprofitar al màxim l’ espai en un pis de pocs metres quadrats?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari