blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

Descobreix la Vall de Núria

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

La Vall de Núria és un dels indrets catalans més emblemàtics i bells de tota la comunitat autònoma. La pau i un paisatge natural memorable t’esperen en aquesta zona del Pirineu català, no massa lluny de la Ciutat Comtal, a uns 130 quilòmetres de Barcelona. En aquest enclavament, transcendent per diversos motius polítics i espirituals relacionats amb la cultura catalana, podràs realitzar un gran nombre de divertides activitats, allotjar-te en encantadors hotels o desconnectar del soroll de la ciutat en una de les valls més maques del territori català. Avui, des de ShBarcelona us parlem de la Vall de Núria.

Article relacionat: Descobreix la Vall d’Aran

Vall de Núria, un dels emplaçaments més bonics de Catalunya

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Zé.Valdi via VisualHunt

La Vall de Núria és un dels llocs més transcendents de la política i història catalanes pel fet que en el Santuari de la Mare de Déu de Núria, situat a la vall, es va signar l’any 1930 el primer estatut d’autonomia de Catalunya, també conegut com l’estatut de Núria. D’altra banda, en l’àmbit espiritual, la Mare de Déu de Núria és una de les figures místiques més venerades a la comunitat autònoma, aquesta obra és una talla fabricada entre els segles XII i XIII. Es tracta d’una talla en fusta d’estil romànic i de trets simples que manté encara la seva policromia en un estat gairebé perfecte. La Verge té al Nen Jesús assegut sobre el seu genoll, que té una de les seves mans aixecades en senyal de benedicció. Tant Maria com el Nen Jesús van vestits amb un mantell i una túnica. Abans de la restauració, la imatge era fosca a causa de diversos factors ambientals, per aquest motiu la hi va denominar moreneta del Pirineu.

Article relacionat: Turisme rural a Catalunya

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: steynard via VisualHunt

La vall pertany al terme municipal de Queralbs, situat a la província de Girona, i en aquest indret trobaràs tota mena d’activitats lúdiques per a fer. En definitiva, és un espai pensat per a la diversió dels nens i les famílies i que compta amb activitats com pistes de trineus (petits i grans), una de les activitats més típiques i divertides per a tota la família; el Tubbing (petits i grans), una atracció molt típica dels parcs d’atraccions aquàtics que s’adapta a la muntanya. També podràs realitzar Trineu Cross, seguint la idea del boardercross o l’esquí cros, és un tipus d’activitat de carreres programada, d’estil lliure, recorregut de jocs d’equilibri en alçada. Els més aventurers podran sentir-se com Spiderman pujant a les altures, amb el rocòdrom per als petits, i amb la tirolina, perfecta per als que no tenen por a les altures. Els patinets de neu són uns patinets de perfil baix i patí ample que permeten anar assegut i baixar per les pistes adaptades. Per accedir a Núria s’ha concebut el cremallera, amb el qual viuràs una experiència inoblidable. No et pots perdre la bellesa i l’espectacularitat del paisatge que travessa el cremallera de Núria. És l’únic mitjà per accedir a Vall de Núria i és especial, ja que és un tren cremallera que recorre 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 metres.

*Imatge destacada de: parap via VisualHunt

Ja has visitat la Vall de Núria? Què t’ha semblat?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari