blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Activitats i esport

Passejades en trineu a Catalunya

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Quans ens trobem en ple hivern, moltes vegades no sabem quines activitats podem realitzar a l’exterior. El fred i la humitat no són els millors companys de viatge, tot i que hi ha una multitud d’exemples de plans molt divertits i especials per realitzar a l’estació més freda de l’any. L’esquí és una d’elles, completament aconsellable per als que els agrada gaudir de la neu, que normalment només apareix en zones altes del nord de la comunitat catalana. Però, si t’agrada gaudir de la neu d’una altra manera, hi ha algunes formes menys conegudes que poden esdevenir en grans experiències. Una d’elles és el passeig en trineu, generalment tirat per gossos, en els quals podràs viure la naturalesa en el seu estat més salvatge. Per això, des de ShBarcelona en aquest article us parlem d’on fer passejades en trineu a Catalunya.

Article relacionat: Paissatges d’hivern a Catalunya

Gaudeix del mushing a Catalunya

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El mushing és el nom com es coneix a l’experiència de fer passejades en un trineu tirat per gossos. En realitat es refereix més comunament a un esport, ja que hi ha moltes persones amants dels gossos i de la neu que han decidit especialitzar-se en aquest tipus d’esports del qual se celebren diverses competicions anuals. El mushing és emocionant, divertit i ideal per a les persones amants dels gossos i de la natura. Per viure aquesta experiència a Catalunya, hi ha diferents rutes i empreses que ofereixen aquesta activitat. A més, les localitzacions són diverses, des d’Andorra, fins a diverses localitzacions dels Pirineus catalans. Als gossos que tiren del trineu se’ls anomena cànids de trineu, i generalment corresponen a cans de races nòrdiques, de vegades pures o a vegades encreuaments de diverses de les races especialitzades en el tir de trineu. Generalment aquestes races descendeixen dels llops de les regions polars que utilitzaven les tribus nòmades en el Cercle Polar Àrtic per desplaçar-se pels gèlids terrenys tirant del trineu. També eren necessaris per ajudar a aquests individus en la caça per a la seva subsistència.

Article relacionat: Anem a la neu!

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

És possible triar entre dues modalitats de tir de trineu. Si prefereixes gaudir del paisatge, és recomanable triar la modalitat de passeig, en què un professional s’encarrega de conduir el trineu i els passatgers es limiten a divertir-se amb l’experiència de la velocitat, el contacte amb la neu i la natura. Per contra, si et va més l’acció, pots provar de conduir tu mateix el trineu, cosa que pot ser molt interessant i que et farà viure l’experiència d’una manera més plena. L’instructor és amb tu en tot moment, per evitar complicacions i accidents. Hi ha diversos tipus d’experiències, entre les quals es troben les passejades amb trineu únicament, o els packs que inclouen alguna altra activitat a més del passeig. Es pot tractar d’una visita a un balneari, d’un sopar, d’un dinar o de qualsevol altra experiència complementària. A més, les excursions poden fer-se tant de dia com de nit, depenent de l’empresa que els organitza. Pots reservar la teva experiència en Aladinia o en Yumping.

T’atreveixes a practicar aquesta activitat a Catalunya? Comparteix amb nosaltres la teva experiència!

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari