blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Descobrir

Mobles de cartró

Seient de cartró a un pis
Escrit per Mercedes

Els mobles són generalment associats a la fusta, a l’alumini o al cristall, però recentment estan irrompent al panorama una sèrie de materials sorprenents, ja que els criteris de sostenibilitat també envaeixen aquest mercat. Un d’ells és el cartró(o cartó), amb el qual es realitzen multitud de mobles molt ecològics, barats i curiosament resistents malgrat el que podem pensar a primera vista.

Si ja gaudeixes de la vida a la ciutat amb un pis de lloguer a Barcleona, i necessites adquirir mobles per al teu nou habitatge, des de ShBarcelona et volem descobrir més sobre aquesta nova tendència, els mobles de cartró, una nova opció molt interessant d’interiorisme.

Article relacionat: Botigues de decoració assequibles a Barcelona

Mobles fabricats amb cartró

Sofà d'estil modern

Imatge via Pixabay

El cartró és un material que s’aconsegueix pegant diverses capes de paper entre elles.

El que ho fa ecològic és el fet que no es produeix per realitzar mobles, sinó que aquests estan fabricats amb cartrons reciclats procedents d’embalatges, amb el que compten amb un material que contamina el mínim, té una despesa energètica controlable i a més estem afavorint la seva reutilització i la neteja del medi ambient.

L’aspecte del moble aconseguit amb cartró l’hi dóna l’última capa de paper, la de l’exterior, ja que es pot pintar o imprimir, pel que el cost de realitzar-hi dissenys és realment barat.

Si t’acabes de comprar un pis o estàs pensant a canviar el mobiliari, et recomanem prendre en consideració aquesta possibilitat. Encara que el material és menys longeu que la fusta o l’alumini, la resistència és sorprenent, i el factor econòmic et resultarà sens dubte favorable.

També molts d’ells són desmuntables, amb la qual cosa fan de bon transportar i emmagatzemar. A la xarxa pots aconseguir plantilles en format PDF de molt bons dissenyadors, algunes d’elles totalment gratuïtes, i realitzar els teus propis mobles reciclant el cartró tu mateix.

I a la vegada, podeu passar-ho bé en família fent el mobiliari entre tots i a gust de tots.

Però si et manca el temps, la traça o les ganes per fer-te’ls, està clar que hi ha l’opció de comprar-los ja fets. Com que el cartró s’ha convertit en poc temps en tendència, hi ha força possibilitats molt variades, tant en tipus de moble com en disseny. Des d’auxiliars a protagonistes de les principals funcions, el cartró omple tot l’espectre.

I què dir dels dissenys, si fins i tot dissenyadors com Ághata Ruiz de la Prada han posat al seu catàleg aquest tipus de producte. A continuació unes quantes empreses que es dediquen a realitzar mobles amb aquest material i que pots visitar online per veure la seva oferta. També et donarà una idea del que pots aconseguir si ho fas tu. És una gran opció per a guanyar espai al teu pis.

Article relacionat: Cromoteràpia per a la teva llar

On comprar mobles de cartró

Carton Lab

Mobles de menjador a un apartament

Imatge via Pixabay

Enfocada sobretot a mobles per a nens petits, prestatgeries i mobles modulars, pots visitar Carton Lab, una empresa espanyola amb un autèntic laboratori d’eco-diseny especialitzat precisament en el cartró.

A Green Habit, a més de centenars d’altres productes ecològics, tenen un apartat dedicat al moble de cartró. Taules, sofàs, llums, butaques, i fins i tot catifes, tot el saló de cartró.

Disseny nu i cru a Sanserif Creatius. Tot tipus de mobles amb disseny avantguardista: butaques, consoles, marcs i un llarg etcètera.

Finalment, et portem a Kartelier, botiga online especialitzada en aquests mobles, de visita imprescindible per fer-te una idea del que aquest material pot suposar en la decoració de la teva llar.

Què en penses d’aquesta tendència? Tens algún moble fabricat amb cartró?

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari