blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Cuina espanyola i catalana

Els millors calçots de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Els calçots són un dels plats catalans més coneguts en la nostra gastronomia. Aquesta ceba tendra rostida a la llenya i degustada amb una salsa típica, demostra que la senzillesa no està renyida amb l’exquisidesa. Si bé és cert que menjar calçots requereix una certa habilitat i el seu ritual és una mica bast, aquest no deixa de ser pintoresc i fins i tot divertit. El menjar tradicional català és un descobriment excepcional per als expatriats i turistes que visiten Catalunya, i si ets un d’ells, no et pots perdre aquest plat típic que, segur, no et deixarà indiferent. Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlem d’on podeu menjar els millors calçots a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Calçots, una delícia catalana

On menjar els millors calçots a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: JaulaDeArdilla via VisualHunt

Els calçots són una mena de ceba tendra típica de la regió de Catalunya, sobretot de la part de Tarragona i, en concret, és el plat per excel·lència de la localitat de Valls, situada també en aquesta província. Es tracta d’un dels plats més coneguts de la gastronomia catalana i la seva degustació requereix un ritual determinat per evitar posar-se perdut amb la salsa que acompanya la verdura. El calçot es rosteix a la brasa i tradicionalment se serveix en una teula. És recomanable que el comensal utilitzi un pitet i guants per evitar tacar-se la roba amb la salsa i les mans amb la brasa del calçot. La salsa romesco, la salsa típica que acompanya els calçots, està elaborada amb tomàquet, pa, ametlla, all, avellanes, nyores o pebrots vermells secs, romaní, oli d’oliva, vinagre, sal i pebre. El calçot es pela eliminant la capa més superficial i s’introdueix en el recipient amb la salsa, agafant-lo des de la punta i mullant la part més bulbosa de la ceba. Un cop fet això, s’introdueix la part bulbosa mullada en la salsa a la boca i es menja. Generalment el menú de calçots ve acompanyat de carn a la brasa, habitualment botifarra, xai o pollastre, essent el primer plat els calçots i com a segon, la graellada.

Article relacionat: Plats típics de la cuina catalana

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: JaulaDeArdilla via VisualHunt

A Barcelona hi ha molts restaurants on se serveixen calçots de temporada, generalment des de mitjans a finals d’hivern, tot i que és possible trobar a principis de primavera, depenent del temps. En aquest article de ShBarcelona us recomanem els següents: en primer lloc us parlem de Nogal, una casa de menjars, com ells mateixos volen denominar-se, que es troba al carrer Diputació 412, i ofereix menús de temporada amb calçots i carn a la brasa de segon plat, com mana la tradició. D’altra banda, us parlem de Can Vador, un restaurant de menjar típic català que ofereix deliciosos plats i calçots a la brasa amb salsa romesco. Tenen dos locals, un al carrer Diputació 367 i un altre al carrer Déu i Mata 69-95. Per acabar, us parlem de Piras Braseria, un restaurant de cuina mediterrània que barreja gastronomia catalana, italiana i carn a la brasa de la millor qualitat. Es troben en ple barri de Vila de Gràcia, al carrer Montseny 10. Recordeu que els calçots no es poden prendre sempre, són productes de temporada, de manera que fora d’aquesta no podreu trobar aquest plat a les cartes d’aquests restaurants.

*Imatge destacada de: Gerard Reyes | Fotografía via VisualHunt

Ens recomanes altres restaurants on menjar bons calçots a Barcelona?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari