blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Relaxar-se

Els millors vermuts d’estiu a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

El vermut és el vi que sol acompanyar els aperitius que generalment es prenen abans del menjar, principalment els caps de setmana, tot i que popularment prendre un vermut implica prendre l’aperitiu en si, independentment que es prengui el vi homònim o no. Prendre un vermut o fer l’aperitiu forma part de la cultura mediterrània i la majoria dels bars el serveixen. El vermut pot ser més o menys abundant, sol prendre cap al migdia i la seva funció és obrir la gana per a l’àpat pròxim. Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlem dels millors vermuts d’estiu a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Fer un bon vermut a Barcelona

Els millors vermuts a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Wine Dharma via VisualHunt

El vermut és un vi macerat en herbes, que se sol servir durant l’aperitiu, i està constituït per vi blanc, donzell i altres productes que li atorguen una certa amargor. Es tracta d’un tipus de vi de procedència europea, amb una aroma especial que s’adapta perfectament als productes que se serveixen en un aperitiu. Generalment es poden trobar dos tipus: vermell i blanc. El vermut vermell, procedent d’Itàlia, és dolç; en canvi el vermut blanc, d’origen francès, és sec i amb més graduació alcohòlica. L’aperitiu està molt vinculat, al seu torn, a la cultura mediterrània, en la qual en moltes ocasions el vermut se sol acompanyar d’un aperitiu amb productes del mar, com escopinyes, musclos o anxoves, o productes fregits, típics de les tapes, com les croquetes, les patates fregides (xips) o les patates braves. Un altre clàssic dels aperitius mediterranis és la famosa amanida russa, servida ben freda i amb uns petits bastonets de pa. Els apetitius i el vermut solen prendre els dies de relax, generalment el cap de setmana o en vacances, ja que solen gaudir entre família i amics.

Article relacionat: Terrasses tranquil·les per prendre alguna cosa a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Joanbrebo via VisualHunt

L’estiu és un moment ideal per gaudir d’aquesta trobada gastronòmica, ja que uneix la relaxació que dóna estar de vacances i la possibilitat de socialitzar més amb els nostres éssers estimats. En definitiva, gaudir d’un bon vermut durant els dies d’estiu a la ciutat de Barcelona, és un pla ideal per aquests mesos de calor. Alguns dels establiments a la Ciutat Comtal, on podràs gaudir d’excel·lents vermuts, són els següents: El Sifó d’en Garriga, ubicat al barri de l’Eixample, amb una cuina oberta, un local heterogeni en el qual podràs gaudir d’un dels millors vermuts que pots trobar a la capital catalana. Les seves tapes són delicioses i estan elaborades amb ingredients de primera qualitat. Una altra alternativa meravellosa és Lata-Berna, a ple barri de Gràcia. S’han especialitzat a servir llaunes com a suport per a moltes de les seves creacions però, tot s’elabora d’una manera excel·lent que fa que les seves tapes siguin especialment interessants, a més de tenir el toc tradicional de la marca Espinaler. Has de provar el seu bistec tàrtar i les seves braves. Delicioses. Finalment us recomanem La Fàbrica del Vermutillo, un establiment enamorat dels vermuts d’abans que acompanya els seus excel·lents productes amb una estètica vintage. Està situat al carrer València, a l’Eixample barceloní.

*Imatge destacada de: Wine Dharma via VisualHunt

Quins altres establiments per fer el vermut a Barcelona ens recomanes?

 

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

2 Comentaris

Deixar un comentari