blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Els barris de Barcelona

Pedralbes, el barri de l’elit barcelonina

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Pedralbes és el barri amb la renda per càpita més alta de Barcelona. Situat a la zona alta de la ciutat, també coneguda com a upper Diagonal, antigament pertanyia al poble de Sarrià. Ara són dos dels barris més rics de la Ciutat Comtal. A Pedralbes es troben les cases més impressionants de Barcelona, on viuen molts dels milionaris, famosos i futbolistes que busquen la discreció i la privacitat d’una de les zones més exclusives de la ciutat. Diversos consolats importants, entre ells el dels Estats Units, també estan situats en aquest districte. Des de ShBarcelona volem que coneguis una mica més sobre Pedralbes, el barri de l’elit Barcelonina.

Article relacionat: El Monestir de Pedralbes

Més que una simple zona residencial

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: OK – Apartment via VisualHunt

Aquest barri deu el seu nom al monestir de les Clarisses fundat l’any 1326. El Monestir de Pedralbes és un conjunt monumental d’estil gòtic, una joia arquitectònica de les més desconegudes de la ciutat. Està situat al carrer Baixada del Monestir, 9, i obre les portes al públic de dimarts a diumenge de 10 a 19 h i els festius de 10 a 14 h. A més, sempre hi ha exposicions interessants que podràs descobrir aprofitant la visita. Una altra meravella poc coneguda són els Jardins del Palau Reial de Pedralbes, a l’Av. Diagonal, 686. Originàriament formaven part d’una finca pertanyent a la família Güell i van ser dissenyats per Antoni Gaudí. Si busques desconnectar del soroll de la ciutat i gaudir de la natura i la tranquil·litat sense sortir de Barcelona, ​​són ideals per a fer un passeig lluny del bullici de la ciutat. Aquest idíl·lic entorn acull cada any el famós festival de música Jardins de Pedralbes. Tot i que és un barri clarament residencial, alberga la Zona Universitària de Barcelona, ​​transitada durant tot el dia per milers d’estudiants que van i vénen a les diferents facultats. També és la zona on estan ubicats els col·legis estrangers més importants.

Article relacionat: Els 5 millors llocs per visitar si estàs de pas a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge de: Oh-Barcelona.com via VisualHunt

Dues de les instal·lacions esportives més importants de la ciutat també les trobem a Pedralbes. Per una banda, el Reial Club de Tenis de Barcelona, al carrer Bosch i Gimpere, 5, i per l’altre, el Reial Club de Polo de Barcelona, a l’Av. Dr. Marañón, 19-31. Aquests dos clubs són tan exclusius com la zona on estan situats. Les quotes per ser soci només estan a l’abast d’algunes poques butxaques. Els carrers i avingudes de Pedralbes són tranquils i amb cases espectaculars envoltades de les seves pròpies zones enjardinades i piscines privades. Tot i que al barri trobem algunes mansions clàssiques, la major part dels habitatges són moderns, innovadors, amplis i de línies senzilles. Com tots els barris que presumeixen d’exclusivitat, el preu de l’habitatge a Pedralbes és desorbitat. A excepcions d’alguns restaurants i hotels, no hi ha massa oferta comercial. Tot i això, els veïns del barri tenen el tema de les compres solucionat, amb alguns centres comercials propers com El Corte Inglés de Diagonal, a l’Av. Diagonal, 617, l’illa Diagonal, a l’Av. Diagonal, 557, o les nombroses botigues exclusives que hi ha a la mateixa Avinguda Diagonal de Barcelona. Pedralbes queda una mica allunyat del centre de Barcelona, ​​si dones una volta pels seus carrers gaudiràs d’una pau poc comuna a les grans ciutats. Viure a Pedralbes és un luxe per l’alt poder adquisitiu dels seus residents, per l’elevat preu de l’habitatge i per la tranquil·litat que es respira tan a prop de la voràgine de la capital catalana.

Ens pots explicar alguna cosa més sobre el barri de Pedralbes?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari