blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Costums i tradicions catalanes

Mercats nadalencs a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Durant les festes nadalenques podem gaudir de la bellesa dels mercats de Nadal. Milers de llums, decoracions brillants, objectes per al pessebre i arbres de Nadal es reuneixen a les places dels diferents municipis per donar la benvinguda a una de les festes que més ens transporten a la nostra tendra infància, tot i que moltes vegades són agredolces per la manca de molts éssers estimats. El Nadal ens permet tornar a ser nens i gaudir de les coses boniques que l’hivern té per a oferir-nos. Descobreix en article de ShBarcelona els mercats de Nadal que podreu trobar a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Compres nadalenques a Barcelona

Mercats per a decorar la llar al Nadal

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Els mercats nadalencs tenen una tradició molt arrelada a les activitats d’aquestes festes a tot Europa, i a Espanya no és diferent. A Barcelona i a altres poblacions properes, cada any s’organitzen mercats a les places on es venen productes nadalencs per a decorar la llar. Arbres de Nadal, plantes i flors especials per a l’època, figuretes de decoració per al pessebre, entre les quals destaquen els ja famosos caganers, les figures d’un personatge defecant que, per la seva popularitat, han anat evolucionant dels pastors inicials a personalitats del món del cinema, la televisió, la política o l’esport. Per tant, no és d’estranyar que trobem en aquests mercats caganers del Messi, Trump, Puigdemont, Pedro SánchezBelén Esteban, entre d’altres. També trobarem objectes decoratius pels arbres de Nadal, detalls per a regalar, espelmes, llenços nadalencs, objectes tèxtils amb motius nadalencs, com ara fundes de coixins, catifes, jerseis, pijames o sabatilles. Els mercats de Nadal solen muntar-se a finals de novembre i estan actius generalment fins pocs dies abans del 25 de desembre.

Article relacionat: Per Nadal, escudella i carn d’olla

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

La Fira de Santa Llúcia és el màxim exponent i exemple de mercat de Nadal amb gran tradició a Barcelona. Cada any té lloc a la plaça de la Catedral, punt neuràlgic del districte de Ciutat Vella. Des de fa ja 230 anys se celebra al mateix emplaçament, i manté l’encant dels antics mercats nadalencs. Només pel plaer de veure-ho hauria de ser una bonica activitat per passejar durant les festes nadalenques entre els carrers del barri Gòtic i acabar per les zones més comercials de Barcelona, ​​com la Plaça Catalunya i els carrers veïns. Una altra bona alternativa és el Mercat de Nadal de la Sagrada Família, un mercat una mica més recent però amb el meravellós al·licient de poder visitar i admirar una de les obres més representatives del modernisme català, la Sagrada Família. Finalment, us proposem una opció més innovadora i que posa en relleu els múltiples artesans catalans en un enclavament excel·lent, el Museu Marítim de Barcelona. Es tracta d’un mercat d’objectes elaborats per dissenyadors independents que se celebrarà únicament el 15 i 16 de desembre. És una excel·lent oportunitat per comprar productes únics i artesans per regalar i que, segur, no deixaran indiferent a ningú. Si voleu més informació, podeu visitar la seva web aquí.

Ja has visitat algun dels mercats nadalencs que hi ha a la ciutat de Barcelona? Quin és el teu preferit?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari