blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Festes tradicionals

La festa tradicional de Reis a Barcelona 

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Els Reis Mags d’Orient és una tradició cristiana que va néixer donant el nom de “Reis Mags” als sacerdots que, després del naixement de Jesús de Natzaret, van acudir a fer-li homenatge i lliurar-li regals. A partir del segle XIX va començar al nostre país la tradició de convertir la nit de Reis en una festa on s’obsequien als nens amb regals. Els noms dels actuals Reis Mags van aparèixer per primera vegada en un mosaic del segle VI i són Melcior, Gaspar i Baltasar. Sens dubte la festa de Reis és una de les més celebrades a tot Espanya. Des de ShBarcelona volem explicar-vos com es viu la tradicional festa de Reis a la ciutat de Barcelona.

Article relacionat: Mercats nadalencs a Barcelona

La festa de Reis, un dia ple d’il·lusió per als més petits

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

El 6 de gener al matí, és el moment més esperat a la majoria de les llars espanyoles durant les festes de Nadal. Però la festa de Reis té una sèrie de costums que comencen uns dies abans. El primer i més important és fer la carta als Reis amb les nostres peticions i desitjos. Els nens l’escriuen i van a un patge reial a lliurar-les. Perquè els reis els portin allò que volen, han d’haver-se portat bé durant tot l’any perquè si no, els reis es reserven l’opció de ser menys generosos amb els regals. El vespre del 5 de gener se celebra un dels actes més importants i il·lusionants: la Cavalcada de Reis. A tots els pobles i ciutats del país esperen l’arribada dels Reis Mags, que fan la seva aparició en carrosses plenes de regals per a ser repartits a tots els nens en una nit màgica. La Cavalcada de Barcelona és una de les més grans i espectaculars. Cada any és un èxit de participació, amb més de mig milió de persones.

Article relacionat: Nadal per a nens a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

A Barcelona, la Cavalcada de 2019 començarà amb Ses Majestats els Reis Mags d’Orient arribant en vaixell al Port Vell al voltant de les 16.30 h on seran rebuts per l’alcaldessa de la ciutat, i aquests, dedicaran unes paraules als nens. A les 18.30 h iniciaran un recorregut amb les seves acolorides carrosses saludant i llançant caramels a tots els presents. Acabarà a les 21.30 h a la Font de Montjuïc. Un cop finalitzada la cavalcada, els nens tornen a casa i deixen aigua i menjar perquè els Reis reposin forces en la seva nit més enfeinada. I, per fi, arriba el dia 6 de gener i els nens es desperten amb la il·lusió de saber quins regals els hauran portat els Reis. I, com a colofó ​​final a les festes nadalenques, les famílies es reuneixen per menjar, on se serveix el tradicional tortell de reis a les postres. Aquest tradicional dolç sembla estar relacionat amb una presentació comestible de la corona d’advent, però en l’actualitat la tradició diu que ha de tenir amagada una fava i una figureta d’un rei. Quan es reparteix, a qui li toqui la fava haurà de pagar el tortell i a qui li toqui la figureta serà coronat rei o reina de la casa, una de les tradicions nadalenques més esperades.

Ja saps el que pediràs als Reis per a la Nit de Reis 2019? 

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari