blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Insòlit

Històries de por del barri del Born

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

El Born és un dels barris més cosmopolites i culturals que hi ha a Barcelona. S’ha convertit en refugi de bohemis i joves de classe alta de la capital catalana, però també és una de les zones més antigues de la ciutat i, per tant, té una àmplia història en la qual tenen cabuda multitud de circumstàncies, algunes d’elles d’allò més sinistre.

Des de l’equip de ShBarcelona us portem aquest article on us parlem d’algunes històries de terror i de por que han tingut lloc al barri del Born i també a altres zones de Ciutat Vella al llarg de la història. Us recomanem llegir aquest article amb la llum encesa.

Article relacionat: L’habitació 712

Por i terror al Born i Ciutat Vella

Antic convent de Santa Caterina: Satanàs i les misses negres

Pila d'ossos a un cementiri

Imatge via Pixabay

Localitzat dins de l’actual mercat de Santa Caterina, al segle XIII es va erigir el convent dominic de Santa Caterina, tot i que posteriorment va ser enderrocat.

Allà s’hi trobava enterrat el sant local Ramon de Penyafort, en un túmul envoltat de terra de la qual es deia que tenia la particularitat d’obrar miracles. Per aquest motiu, els feligresos solien endur-se’l a grapats, o fins i tot ingerir-la diluïda en aigua.

Es deia que satanàs, quan visitava Barcelona, sempre venia a aquest emplaçament, cosa que no deixa de ser curiós si tenim en compte que els dominics eren precisament els que tenien a càrrec seu el Sant Tribunal de la Inquisició.

Potser aquest fet era a conseqüència que es considerava que el convent de Santa Caterina era un centre de reunió de bruixots i bruixes i que, al tall de la mitjanit, se celebraven misses negres on s’invocava al diable.

La Vampira de Ciutat Vella

Enriqueta Martí va sembrar el terror a la Barcelona de 1912. Segrestava, prostituïa i assassinava nens per extreure’ls la sang, els greixos i la medul·la dels ossos i elaborar pocions que els seus clients consideraven màgiques. Sota el nom d’Enriqueta Martí s’amaga una de les personalitats criminals més ferotges de la història negra d’Espanya.

Segrestadora, prostituta, alcavota, falsificadora, corruptora de menors, pederasta, bruixa i assassina són algunes de les activitats que va exercir durant la seva vida aquesta dona a la qual es va batejar com “la Vampira del carrer de Ponent”.

Article relacionat: VIDEO: Què visitar al Born

Pocions al carrer del Carme

Pocions amb terrenyines

Imatge via Pixabay

A la confluència del carrer de Picalquers amb el carrer del Carme va existir, a principis del segle XX, una de les botigues d’encanteris més conegudes de Barcelona.

Entre la seva clientela figuraven bruixots, metges i farmacèutics de totes parts de la ciutat. La botiga estava especialitzada en excrements d’animals, molt utilitzats en l’elaboració de remeis i pocions. La caca de gat era molt apreciada.

També tenien un bon assortiment d’ossos de condemnats (les falangetes de penjats es venien a molt bon preu com a amulets), i greix de mans amputades que servia per elaborar ungüents màgics que curaven la tisi i altres malalties terminals, així com per fabricar espelmes que tenien poders com per exemple descobrir tresors ocults, i mentre estaven enceses produïen un estrany sopor als que estaven a prop, exceptuant a qui les utilitzava.

Per aquest motiu els lladres utilitzaven aquestes espelmes per encendre-les a les cases a les quals entraven i assegurar-se així que, per molt soroll que fessin, no serien descoberts.

Coneixes altres històries de terror i de por a Ciutat Vella?

 

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari