blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Instal·lar-se

La teva casa Zen

Articles decoratius d'estil Zen
Escrit per Mercedes

Seguint els principis Zen d’harmonia, relaxació, ordre i tranquil·litat, podem aconseguir una decoració a casa pensada per transmetre calma, aconseguint ambients antiestrès, i alhora millorar l’estat d’ànim dels que hi viuen.

Hi ha persones que, de manera natural, decoren així els seus espais, i al cap de poc d’habitar a un lloc, ho han convertit en un recés on flueix l’energia positiva. Però la majoria de nosaltres necessitem realitzar un esforç per tal d’assolir-ho. Perquè la tasca sigui més fàcil.

Si ja gaudeixes de la vida a la ciutat, amb un pis de lloguer a Barcelona, no et perdis aquest article de ShBarcelona on et donem una sèrie d’indicacions perquè puguis aconseguir a casa teva una autèntica i gratificant decoració Zen.

Article relacionat: Zen, quelcom més que decoració

Materials i formes. Comoditat

Decoració Zen a una llar

Imatge via Pixabay

Mobles baixos de línies rectes conviden a l’ordre. Evita en tant que sigui possible corbes, puntes i detalls barrocs. Pel que fa als materials, utilitza sempre els que estiguin en estat natural o molt poc industrialitzats, fusta natural o pedra donen un magnífic ambient de tranquil·litat i equilibri.

En sòls de fusta opta per colors clars, millor faig que wengué. En banys i cuines, la pedra sempre millor que la ceràmica. Aprofita al màxim la llum natural, sempre de forma indirecta. Una bona solució és utilitzar cortines de lli o cotó.

També pots emprar panells japonesos. Bàsicament fes servir els colors blancs i tota la gamma de colors neutres: ocres, grisos i beixos. Pots introduir detalls d’altres colors en objectes decoratius que reflecteixin tons presents a la naturalesa.

Usa tapets, coixins i edredons en colors suaus i de cotó, seda, vellut i cuir.

Qualsevol estança Zen té un focus d’atenció. Pensa què i on col·locar-ho, i tingues present que serà el primer punt que cridi l’atenció quan entreu a l’habitació. El saló de la teva casa és l’estança principal, energèticament és el centre de la teva casa. Busca espais amplis i senzills, i si tens oportunitat, no dubtis a annexionar-hi habitacions més petites. Per a les parets escull el color beix, que atorga amplitud i calidesa.

Al dormitori descarta els capçals, utilitza mobles de faig, edredons i llençols blancs. Juga amb la il·luminació i recorda que aquesta ha de ser sempre indirecta i molt tènue, amagada i amortida. El color ideal per a dormitoris és el blanc, ja que transmet tranquil·litat i puresa.

Article relacionat: Mandales, espiritualitat i decoració

Olis aromàtics pel bany.

Imatge via Pixabay

La cambra de bany ha de ser pensada per relaxar-se. Busca banyeres, mobles i complements de línies pures i materials naturals: fusta, pissarra, terracota, sorra premsada o pedres. Pel que fa a les olors, usa aromes orientals que serveixin per relaxar-se.

Aromateràpia amb fustes perfumades, encens i gessamí. Per finalitzar, una característica principal de la decoració Zen és l’absència d’elements que sobrecarreguen l’ambient.

Una bona idea és comptar amb mobles que serveixin per emmagatzemar tot el que normalment queda a la vista: televisió, equips de so i informàtics, elements d’escriptura, revistes, etcètera.

Aconseguir una decoració d’aquest tipus per a la teva llar no ha de ser necessàriament molt costós. A poc a poc pots aconseguir que la decoració influeixi positivament en tu i en la teva família.

Has provat de decorar la teva llar en estil Zen? Què t’ha semblat?

 

 

Sobre l'autor

Mercedes

Mercedes és escriptora, community manager i experta en SEO.

Deixar un comentari