blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Informació sobre el lloguer de pisos

És millor llogar un pis moblat o sense moblar? Et donem 20 raons per fer el pas

moble amb llibres, làmpara i una planta

Ets propietari/a d’un pis i no saps si moblar-lo o no? No et preocupis, és normal. A l’hora de posar en lloguer un pis és inevitable pensar si fer-ho amb mobles o sense. Ambdues opcions tenen els seus pros i les seves contres, per això és necessari conèixer-los bé per prendre la decisió correcta.

En aquest article explicarem els avantatges i inconvenients de llogar un pis moblat o sense moblar a Barcelona. Som-hi!

Abans de seguir: Vols posar en lloguer el teu pis? T’ajudem!

dormitori amb un llit, calaixera i planta de decoració

Imatge de Thanos Pal via Unsplash

Avantatges de posar en lloguer un pis moblat

Moblar un pis no és quelcom fàcil, ja que per fer-ho correctament (i més si tenim la intenció de llogar l’habitatge) requereix una inversió de temps i diners. Sobretot, és important trobar els millors productes i a bon preu.

  1. A punt per entrar-hi a viure: l’immoble compta amb tot l’imprescindible perquè es pugui entrar a viure ràpidament.
  2. Més varietat d’inquilins/as: aquest tipus d’immobles, basats en el lloguer de temporada, acostumen a interessar-los a persones que, ja sigui per treball o per estudis, necessiten viure durant un temps determinat al pis, sense intenció de quedar-s’hi a viure de manera permanent. És per això que atreuen a més persones i per tant, tenim més inquilins/es potencials. A més a més, també són ideals per aquelles persones que decideixin compartir habitatge.
  3. Valor de l’habitatge: sempre que invertim en el pis, sigui de la forma que sigui, el seu valor augmenta. Així doncs, si ho fem de la forma correcta, aconseguirem tenir un pis molt atractiu el qual en traurem una major rendibilitat.
  4. Comercialització: Quan un pis està moblat té més visibilitat, ja que apareix a més resultats i per tant, obté més inquilins potencials.
  5. Control del mobiliari: com que has dedicat un temps a trobar el mobiliari que vols que tingui el pis, tens les factures i la garantia de cada producte. D’aquesta manera, si hi hagués qualsevol problema o avaria es pot gestionar ràpidament.
  6. Rendes més elevades: per un pis moblat és possible demanar una renda més elevada a l’inquilí/a. És cert que ja s’ha realitzat una inversió econòmica prèviament, però d’aquesta manera s’aconsegueix recuperar-la.
sofà amb coixí i manta

Imatge de Taylor Hernandez via Unsplash

Inconvenients de posar en lloguer un pis amb mobles

Encara que, com has pogut llegir fins ara, llogar un pis moblat és una opció molt atractiva, té alguns contres que has de conèixer, com per exemple, llogar amb o sense electrodomèstics.

  1. Inversió: per moblar el pis és necessari comptar amb una inversió mínima que cobreixi tot el mobiliari i els electrodomèstics que es desitgin col·locar.
  2. Desperfectes: és probable que els mobles i electrodomèstics es vagin deteriorant a mesura que s’utilitzen, arribant fins i tot a trencar-se.
  3. Decoració cuidada: no aprofitis l’ocasió per omplir el pis amb els teus mobles vells. Qualsevol persona vol viure en un pis cuidat, i tu com a propietari t’interessa tenir-lo tan bé com sigui possible.
  4. Temporalitat: és probable que els inquilins/as potencials que tinguis siguin estacionals, és a dir, que potser no tens el pis ocupat durant tots els mesos de l’any.
  5. Inventari: serà necessari fer un inventari detallat de tot el que inclou el pis en el moment de ser llogat. A més, hauràs de repetir aquesta acció cada vegada que lloguis de nou el pis.
  6. Renovació: hauràs de fer front a qualsevol trencament i renovar el producte que sigui necessari. Això sí, recorda que haurà de sortir de la teva butxaca.
📌 A ShBarcelona t’oferim un ampli servei de manteniment per revisar, cas per cas, qualsevol reparació que sigui necessària. Recorda que a més tens una assegurança que et cobrirà els desperfectes que no depenguin ni de tu ni dels teus inquilins/as.

Lloga el teu pis amb les nostres assegurances per a propietaris

menjador moblat amb elements decoratius

Imatge d’Anna Sullivan via Unsplash

Avantatges de posar en lloguer un pis sense mobles

Ara bé, quins són els beneficis de posar en lloguer un pis sense mobles? Para atenció perquè compta amb diversos avantatges que interessa saber.

  1. Lloguer de llarga estada: amb molta probabilitat, els/les possibles inquilins/es vulguin viure a l’immoble durant una temporada. Al cap i a la fi, invertiran temps i diners en moblar el pis i posar-lo al seu gust. Això es tradueix també en una renda més estable i durant més temps.
  2. Menys preocupacions: quan signes un contracte de lloguer de llarga estada, saps que, com a mínim, durant 5 anys aquest pis estarà ocupat per les mateixes persones, i tot el que passi amb els seus mobles els afecta exclusivament a ells. Així que 5 anys sense preocupacions. Està bé, no?
  3. Inquilins més satisfets: poder moblar i decorar el pis al seu gust farà que els/les inquilins/es se sentin més com a casa, ja que d’alguna manera es busca que tinguin aquesta sensació.
  4. Estalvi en mobiliari: evidentment t’estalvies la inversió inicial en mobiliari, així que comptes amb uns diners que no tindries si decidissis omplir el pis.
  5. Menys és més: una bona opció és omplir el pis només amb els electrodomèstics. Per a molts/es inquilins/es, aquest tipus de mobiliari és bastant impersonal, i a més, com a propietari, rebràs moltes més sol·licituds i també podràs incrementar una mica el preu del lloguer.

Coneix el lloguer de Llarga Estada de ShBarcelona

replà d'un bloc de pisos

Imatge de Wander Fleur via Unsplash

Inconvenients de posar en lloguer un pis buit

Finalment, però no menys important, t’expliquem quins aspectes hauràs de tenir en compte si decideixes posar un pis en lloguer sense moblar. Para atenció perquè t’ho detallem.

  1. Instal·lacions bàsiques: encara que no posis cap moble, si vols llogar el pis a un preu atractiu, aquest pot comptar amb unes instal·lacions mínimes bàsiques que atreguin a futurs inquilins/as. La rentadora, la nevera o el microones en són alguns exemples. Podràs demanar més sí també compten amb aire condicionat o calefacció.
  2. Rendes més baixes: al contrari que abans, tenir el pis buit, és possible que l’inquilí vulgui negociar el preu de l’immoble, i amb molta probabilitat, l’acabis llogant a un preu més baix que si tingués mobles.
  3. Menys peticions d’inquilins: quan el pis està buit, és possible que per alguns possibles arrendadors l’immoble no sigui una opció, ja que només volen viure-hi durant una temporada i no invertiran en moblar-lo des de zero.
tassa de cafè sobre una taula

Imatge de Danielle MacInnes via Unsplash

Encara no ho tens clar? Lloga amb una agència immobiliària

Si has arribat fins aquí és perquè encara tens dubtes (o perquè t’ha encantat l’article!). De qualsevol manera, has de saber que no existeix una resposta única, ni és millor llogar un pis amb mobles que sense, o llogar-lo amb o sense electrodomèstics. Simplement depèn de les particularitats personals de cada propietari/a.

No obstant això, és interessant deixar-se assessorar per un equip professional que pugui guiar els teus dubtes cap a una resposta rentable i prometedora. A ShBarcelona sabem de primera mà com gestionar pisos de lloguer a Barcelona perquè, tant propietaris/es com inquilins/es, trobin l’opció que millor s’ajusta al seu cas.

Contacta ara amb ShBarcelona

Fonts:

Sobre l'autor

Mireia Garcia Sans

Deixar un comentari