blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Cuina espanyola i catalana

Plats de cullera catalans tradicionals per a l’hivern  

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

La cuina típica catalana té el seu origen en les classes populars. Antigament, es feien servir ingredients bàsics, fàcils d’aconseguir, què segons l’època de l’any, les característiques geogràfiques o el clima canviaven depenent de la zona. Això provoca que alguns plats tinguin variacions depenent del territori i dels gustos personals de cada cuiner. La gastronomia catalana compta amb personalitat pròpia i reconeixible, gràcies a la influència dels diferents pobles que s’han establert a la zona durant els segles, i també té un marcat caràcter mediterrani. En època d’hivern són típics els plats més calents i contundents, que ens ajuden a suportar les temperatures més baixes. Si et ve de gust conèixer la gastronomia típica catalana, des de l’equip de ShBarcelona volem recomanar-te alguns plats de cullera catalans tradicionals perfectes per degustar a l’hivern.

Article relacionat: Plats típics de la cuina catalana

Gaudeix del menjar tradicional

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

A l’hivern els plats més importants són les sopes. A Catalunya, la sopa típica és l’escudella amb carn d’olla. Per fer el brou de l’escudella es fan servir diverses verdures (api, porro, col, naps, pastanaga, etc.), patates, óssos de pollastre i pernil, carn de vedella, cigrons, botifarra negra i blanca i, el més característic, la pilota (una espècie de mandonguilla de carn allargada). Un cop età el brou a punt, se separa el líquid de la resta. Al brou se li afegeix pasta i es prepara la sopa. La carn, la pilota, les botifarres, les patates i els cigrons se serveixen a part. Catalunya està banyada pel mar Mediterrani i en la nostra gastronomia hi ha plats tradicionals amb ingredients procedents del mar, i un d’ells és la sopa de pescadors. Es tracta d’una sopa la qual els principals ingredients són rap, lluç i peix de roca. Juntament amb el peix es bullen les verdures, l’all, el llorer i una mica de vi blanc per fer el brou. Després se li afegeix un sofregit per fer la sopa amb arròs o fideus. Finalment, se li posa sípia i gambes. Si ets un fan de les sopes, no pots deixar passar l’oportunitat de provar-la.

Article relacionat: Top 5 de restaurants de cuina catalana

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Hi ha un plat de cullera típic català que barreja el mar i la muntanya de manera perfecta, i són les mandonguilles amb sípia. Com el seu nom indica, té dos ingredients bàsics, però el que fa especial aquesta recepta és el sofregit on es cuina, que el converteix en un plat amb salsa que no podràs deixar d’escurar amb pa. Un altre guisat de cullera que està per sucar-hi pa és el capipota, un plat molt melós que té com a principals ingredients el cap i la cama, sense ossos, de vedella, budells i cigrons. Tot i la senzillesa dels seus ingredients, és laboriós de cuinar, ja que perquè quedi excel·lent hi ha diversos passos a seguir. Per a la seva preparació també es necessita un bon brou i una picada d’alls i fruits secs. No és una recepta catalana per a tothom, però si ets dels que no t’importa menjar triperia, el capipota t’encantarà.

Quin és el teu plat de cullera de la cuina catala que més t’agrada?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari