blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Activitats i esport

Què fer el Dia de la Constitució 2019 a Barcelona

Nena amb patins per a patinar sobre gel
Escrit per Xavi Maldonado

El pròxim dia 6 de desembre a Espanya se celebra el Dia de la Constitució, una festivitat que commemora el referèndum efectuat el 1978 en què es va aprovar de manera massiva l’actual Constitució Espanyola, després de quatre dècades de dictadura franquista.

La Constitució aprovada fa també 40 anys que segueix vigent en l’actualitat i va donar pas a la democràcia, convertint a Espanya en un dels 19 països amb democràcia plena al món.

Si ja gaudeixes de la vida a un pis de lloguer a Barcelona, o estàs de visita durant aquestes dates, des de ShBarcelona us parlem de què podem fer a la ciutat durant aquest dia festiu, per tal de gaudir d’aquest pont llarg, ja que aquest any el 6 de desembre cau en divendres.

Article relacionat: Calendari de festius 2019

Gaudeix del Dia de la Constitució a Barcelona

Mercat de Nadal de Santa Llúcia

Mercat de Nadal europeu

Imatge via Pixabay

El mercat de Nadal més important de Barcelona és sens dubte el Mercat de Santa Llúcia.

Evidentment, la Fira de Santa Llúcia és una de les tradicions nadalenques més arrelada i antigues de la ciutat, que pel que se sap, es va iniciar l’any 1786.

En aquesta fira nadalenca han participat i participen un gran nombre d’artesans del món dels pessebres i la decoració de Nadal, que han fet possible que el mercat de Santa Llúcia aconsegueixi arribar als 200 anys d’existència.

Aquí grans i petits gaudireu de les encantadores figuretes de Nadal, els llums, els arbres nadalencs i qualsevol peça necessària per crear un pessebre.

La Fira de Santa Llúcia se celebra a l’avinguda de la Catedral i Plaça Nova, al cor del barri Gòtic de la capital catalana.

L’enclavament és especial, amb la façana de la catedral de Barcelona il·luminada i la proximitat de la Plaça Sant Jaume, on sol alçar-se un gran arbre de Nadal decorat per a l’ocasió.

Patinar sobre gel a Barcelona

Tot i que patinar sobre gel es pot practicar a qualsevol època de l’any als recintes habilitats per a aquesta activitat, la veritat és que quan fa fred és quan més ve de gust. Ja siguis un expert patinant o siguis neòfit en aquesta disciplina, patinar pot resultar molt estimulant a l’hora de passar una bona estona entre amics o en família.

Skating Club de Barcelona, situat al carrer Roger de Flor 168, al districte de l’Eixample és un espai destinat a la pràctica del patinatge sobre gel amb diverses dècades d’història, i proporcionant un oci alternatiu a la Ciutat Comtal, una pràctica que uneix activitat física, equilibri i tècnica i que permet a l’usuari millorar de mica en mica el seu nivell.

Article relacionat: Tradicions espanyoles a Catalunya

Prendre una xocolata calenta a la Granja Dulcinea

Tassa de xocolata calenta

Imatge via Pixabay

Cada cop fa més fred, i ja comença a venir de gust prendre coses calentetes. Per aquest motiu, si volem berenar alguna cosa deliciosa mentre passegem per les acolorides i atrafegades Rambles, per exemple, podem apropar-nos a la Granja Dulcinea per prendre una magnífica xocolata calenta.

A mitjans del segle XX es va inaugurar aquesta cafeteria i granja tradicional, que és una de les xocolateries més conegudes de Barcelona, fundada pel Juan Mach i l’Elvira Farràs.

Milers de clients han passat per les seves taules, àvids d’aquest deliciós xocolata que reconforta el cos quan el fred és la tònica a l’exterior.

Tot i que no cal esperar el fred per anar a degustar la seva deliciosa xocolata desfeta, l’increïble suís amb nata i melindros o la seva extensa varietat de tes, cafès i pastes per a un esmorzar o un berenar ben dolç.

Ens vols recomanar altres plans per fer el dia de la Constitució 2019 a Barcelona?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari