blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Oci i cultura

Sant Valentí 2019

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Quan arriba el mes de febrer és inevitable que surti el nostre costat més romàntic, ja que és el mes dedicat a l’amor. Diuen que l’amor és el que mou el món (amb permís dels diners, per desgràcia) i estem segurs que les coses boniques que ocorren en aquest planeta (que són moltes) tenen a veure amb l’amor. L’amor d’un pare a un fill, d’una mare a una filla, l’amor entre germans, entre amics, entre animals i, per descomptat, entre parelles. D’aquest últim tipus d’amor, el romàntic, és del que volem parlar avui en aquest article de ShBarcelona, i del dia en què es commemora arreu del món l’amor en parella, el dia de Sant Valentí.

Article relacionat: Un dia romàntic a Barcelona

Celebra el dia de l’amor a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Sant Valentí, o Sant Valentí de Roma, com també se’l coneixia, se sospita que era un metge que es va convertir en bisbe per poder casar a soldats, cosa que estava prohibida per l’emperador del moment, Claudi, ja que creia que això els distreia dels seus menesters bèl·lics. Sant Valentí va ser torturat i es va convertir en màrtir, i d’aquí es va crear la llegenda d’aquest sant que, amb el propòsit d’entrellaçar les ànimes de soldats enamorats, es va enfrontar a la tortura i a la mort. En temps moderns, occident va decidir celebrar un dia especial amb l’amor romàntic com a protagonista i Cupido, un querubí entremaliat que s’entreté llançant fletxes d’amor als cors solitaris, com a mestre de cerimònies. Doncs, com comentem, el 14 de febrer és el dia ideal per a declarar-te a aqueslla persona a la qual estimes en silenci, i que potser et correspon. O és el dia perfecte perquè renovis aquest amor desgastat per la rutina, però recorda que si vols que una bella flor perduri, has de regar-la. Potser busques formalitzar un amor que creix cada dia, i un millor moment per a aquest fet, que el dia de Sant Valentí, el dia més romàntic de l’any.

Article relacionat: Sorprèn a la teva parella

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Tot i això, Sant Valentí té una gran competència a Catalunya en la definició del dia de l’amor, un altre sant que va lluitar en nom de l’amor, Sant Jordi. A Barcelona és habitual que se celebri Sant Jordi com a dia dels enamorats, en el qual els homes com a tradició regalen roses a les dones i aquestes, al seu torn, els regalen llibres a ells. Tot i que aquesta és la teoria, perquè a la pràctica les dones s’autoregalen roses i llibres i ells fan el mateix, o regalen llibres en lloc de roses. Però, la veritat és que, a causa d’aquest dia tan emblemàtic a la Ciutat Comtal (i a tota Catalunya), el dia de Sant Valentí ha deixat de tenir la rellevància que té a altres indrets d’Espanya. Però que això no et freni, porta al teu enamorat o enamorada a fer una passejada pel parc de la Ciutadella, o porta-la a menjar cotó de sucre al parc d’atraccions del Tibidabo. Preferiu el teatre? Passeu pel Broadway barceloní, el Paral·lel. També podeu fer una escapada per algun dels paratges més bonics de Catalunya. Però si hi ha alguna cosa que, sens dubte, és fonamental perquè l’amor flueixi, és guanyar-lo a través del paladar. Deixa-la impressionada portant-la a sopar a l’ABaC i reserva habitació a l’hotel. Per descomptat que no és barat, però com bé es diu… l’amor no té preu.

Ja saps el que faràs per Sant Valentí? Ens recomanes algun pla?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari