blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Viure a Barcelona

Mantenir la llar calenta a l’hivern

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Ens troben en ple a hivern i ja es comencen a notar els rigors típics d’aquesta estació. En ple debat sobre la pobresa energètica i ecològica, és molt interessant saber com podem mantenir l’escalfor a la nostra llar amb senzills consells, els quals, per descomptat, no estan renyits amb altres fonts de calor més convencionals. Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlarem de com mantenir la calor a la nostra llar, i així poder estalviar en calefacció. Per què ja se sap, com a casa no s’està enlloc, i si s’està calentet, molt millor.

Article relacionat: Prepara la teva llar per a la tardor

Trucs per estalviar en calefacció mantenint l’escalfor a la llar

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Primerament, el que hem de fer és comprovar que no hi hagi fuites de calor a casa. El més habitual és que aquestes es produeixin a través de les portes i finestres, així que, si detectem que les finestres o les portes no tanquen bé i deixen passar aire, el millor és canviar-les per altres que no tinguin aquest problema. Si no podem assumir la despesa, podem optar per segellar-les, per tal d’evitar fuites. Això ens proporcionarà una major confortabilitat i rebaixarà en gran mesura la nostra despesa energètica. D’altra banda, la llum solar ens pot ajudar a escalfar la nostra llar. Per a això, córrer les cortines i permetre que els càlids rajos del sol entrin a través dels vidres a la nostra llar pot ser una gran font de calor gratuïta i totalment natural. Aquestes mateixes cortines que deixem obertes perquè entri el sol, seran també les nostres aliades a l’hora de mantenir la calor a casa nostra, ja que ajuden a mitigar les possibles fuites que puguin produir-se a través de les finestres. I si els teixits són gruixuts, millor que millor. Una altra font de calor per a la nostra llar són les espelmes. Les espelmes, a més de ser objectes decoratius i relaxants, són una idea genial per a mantenir calent una estada. Com més posem, més confortables estarem. Com sempre, hem de ser cautelosos amb elles i comprovar que les apaguem un cop marxem de casa, o a l’hora d’anar a dormir.

Article relacionat: Tipus de calefacció per a la teva llar

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Els tèxtils que tenim a la llar són també importants a l’hora de mantenir calenta la casa. Les catifes, per exemple, solen aportar calidesa i eviten que els sòls freds puguin refrescar l’ambient. Els teixits tous, com ara la llana, per exemple, ens aportaran valor afegit a la nostra meta de mantenir calenta la llar. Un altre truc menys conegut s’amaga darrere del bany de casa. Quan realitzis aquesta relaxant dutxa d’aigua calenta per a suportar millor la humitat i fred hivernal, deixa la porta oberta del bany. El vapor que desprèn l’aigua calenteta escalfarà, al seu torn, altres zones de la casa. Un altre consell d’àvia per estar més calent a casa és tornar a recuperar la bossa d’aigua. Aquests productes, que s’omplen d’aigua calenta, estan especialment dissenyats per a mantenir la calor, i produeixen un gran confort. Utilitza-la també quan tinguis algun dolor muscular, ja que els beneficis són àmpliament coneguts. Finalment, us presentem un altre truc espectacular. Quan acabis de fer servir el forn, deixa la porta oberta d’aquest perquè la calor residual es reparteixi per l’estada.

I tu, com mantens l’escalfor a la teva llar? Ens pots donar més consells?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari