blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
El que convé saber

Com sobreviure a les reunions veïnals a Barcelona?

Reunió sobre finances
Escrit per Xavi Maldonado

Les reunions veïnals són una càrrega per a tothom. Solen fer-se entre setmana, després de l’horari laboral, per assegurar-se que tots els veïns poden assistir, quan el que et ve de gust és treure’t les sabates i tombar-te al sofà.

Però no, tots els propietaris d’un immoble que vivim en una comunitat de veïns hem d’assistir a aquestes reunions.

En aquestes reunions es parla de coses molt interessants i importants que tenen a veure amb l’edifici on vius i, tot i que de vegades són rutinàries i avorrides, la gran majoria deriven en grans sorpreses en forma de derrames inesperades. I és que viure a comunitat té els seus avantatges, però també els seus inconvenients.

Per això, des de ShBarcelona us donem alguns consells per sobreviure a aquestes reunions veïnals a la Ciutat Comtal.

Article relacionat: Canvis a les lleis immobiliàries de 2019

Les reunions de veïns a Barcelona

Edifici de pisos comunitàris

Imatge via Pixabay

Tal com si estiguéssim a la popular sèrie d’humor “Aquí no hay quien viva“, segur que, en alguna ocasió, les esperpèntiques situacions que ocorren en ella no superen algunes de les que esdevenen a la teva comunitat.

Conviure en una comunitat no és fàcil i sempre ocorren conflictes que de vegades es converteixen en situacions tragicòmiques. T’informem que només assisteixen a les reunions de veïns els propietaris d’algun dels immobles de la comunitat.

Les persones que viuen al pis en règim d’arrendament no estan obligades a assistir ni han de fer front a derrames o altres despeses derivades de la comunitat de veïns. D’altra banda, en les reunions de veïns ordinàries, que solen tenir lloc un cop a l’any, solen tractar-se els següents temes:

  • Nomenar o substituir el president, secretari i administrador.
  • Resoldre les reclamacions que els propietaris dels pisos, locals o altres propietats realitzin.
  • Aprovar el pla d’ingressos i despeses anual i facilitar de forma clara els comptes dels anys anteriors.
  • Aprovar els pressupostos o execució d’obres de reparació de l’immoble, el que s’anomena derrames, per solucionar algunes incidències.
  • Aprovar o reformar els estatuts.
  • Regular el funcionament i l’ús de les zones comunes.
  • Torn obert de preguntes generals.

Article relacionat: Els llocs més tranquils per viure a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Pot ser necessari convocar juntes extraordinàries a causa de diferents incidències esdevingudes en la comunitat. Si aquest és el cas, has de tenir en compte el següent:

  • Les Juntes Extraordinàries s’han de comunicar a tots els veïns amb el temps suficient perquè tothom pugui assistir-hi.
  • Si es dóna la circumstància que un propietari visqués fora de la comunitat, dins del territori espanyol, ha de ser informat de la celebració de la junta perquè pugui assistir, a causa que la Llei preveu que aquests propietaris han d’estar informats en tractar-se d’informacions del seu interès.
  • És possible convocar una junta extraordinària d’un dia per l’altre sempre que tots els propietaris puguin ser advertits d’aquesta.
  • Si no s’informa convenientment d’aquestes reunions a tots els propietaris, s’estaria incorrent en una infracció legal, amb la possibilitat d’impugnar judicialment la junta en estar-se incomplint-se la llei.

Ens dónes més consells per a les reunions de veïns a Barcelona?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari