blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vendre un pis a Barcelona

Els 10 riscos de vendre el teu immoble pel teu compte

Cases adossades
Escrit per Xavi Maldonado

Vendre un pis a Barcelona no és una tasca fàcil. Has de pensar en molts factors i estar pendent de moltes coses que poden ser determinants perquè l’operació arribi a bon terme. Sabies que has de tenir tots els documents sobre el teu habitatge al teu abast si vols vendre el teu immoble, entre moltes altres coses?

Avui, en aquest article de ShBarcelona us volem parlar dels possibles 10 riscos de vendre el teu pis pel teu compte. Està clar que és una opció vàlida per a vendre un immoble, però no està exempt de certs problemes, i aquí us els exposem.

Article relacionat: Com vendre el teu immoble a Barcelona

Factors a tenir en compte si vols vendre el teu pis

1. Fixar el preu adequat pot ser un problema

Apartament modern amb vistes

Imatge via Pixabay

En aquest cas, els inexperts propietaris fixen el preu del pis en funció de dades que poden ser irrellevants o inexactes, la qual cosa pot retardar i complicar la venda de l’immoble.

2. Confiar en dades inexactes

Algunes d’aquestes dades són el preu del pis del veí de davant, el preu màxim que volem treure a la casa o el preu condicionat per l’última notícia del diari en què s’indica que hi ha un repunt de les hipoteques.

3. Un bon coneixement del mercat immobiliari requereix una correcta interpretació de les dades

No podem tenir en compte únicament que han pujat les hipoteques en l’últim trimestre si desconeixem que aquest és el trimestre de més vendes per antonomàsia, ja que aquesta dada pot ser irrellevant.

4. La situació personal compta

No és el mateix la necessitat de vendre el pis de manera ràpida que si tenim temps suficient per fer-ho. En el primer cas el preu ha de ser més ajustat i realista i en el segon ens podem permetre fixar un preu una mica més alt.

5. Paperassa, normativa i seguretat jurídica

La paperassa que requereix una venda és complex, i és important conèixer totes les lleis relacionades amb la compravenda d’un immoble per a no incórrer en un delicte o per no cometre algun error que et perjudiqui fiscalment o jurídicament.

Article relacionat: Canvis a les lleis immobiliàries de 2019

6. Disposes de temps per a les visites?

Si vols vendre un pis, hauràs d’ensenyar-lo més vegades del que esperaves i això significa disposar de temps. Si estem treballant tot el dia i tenim milions de coses que fer pot resultar molt complicat portar-ho tot endavant.

7. Les coses entren pels ulls, el teu pis també

Apartaments amb balcó

Imatge via Pixabay

Penjar un pis a un portal immobiliari pot requerir només un minut, però no val tot. Les fotos de l’immoble s’han de fer amb cura, mostrant la millor cara del pis per vendre-ho millor i més ràpidament, què tal se’t dóna la fotografia?.

8. El pis ha d’estar impecable a l’hora d’ensenyar-lo

Si vols vendre un pis, has de tenir molt en compte que ha d’estar en perfecte estat perquè agradi a les visites. Neteja, ordre, bona olor, tranquil·litat i despersonalització són les claus.

9. Vigila amb qui fiques a casa

És important que vagis amb compte a l’hora d’obrir la porta de casa teva a qualsevol. El més habitual és que s’interessin pel teu pis els possibles compradors i alguns curiosos, però també pot ser una finestra per okupes o lladres.

10. Poder de convicció

Vendre un pis també requereix uns certs dots comercials i per a això cal tenir un cert poder de convicció. Si la teva casa t’encanta, et serà fàcil vendre-la a priori, però si ho fas de mala gana o la teva casa no és sant de la teva devoció la teva actitud inconscient pot jugar en contra teva.

Segueixes pensant que el millor és vendre el teu pis pel teu compte? Deixa’ns els teus comentaris!

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari