blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Visitar

Escapades ideals per als ponts de desembre a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Es podria dir que el desembre és un mes a mig camí entre les vacances i el treball. Amb els ponts de desembre i l’inici de les vacances nadalenques, moltes persones viuen l’últim mes de l’any com un dels millors de la temporada. I ja se sap, quan tenim uns dies per passar-ho bé, no ens resignem a quedar-nos a casa, de manera que els ponts de desembre són el moment perfecte per a fer una escapada de preludi del Nadal, de l’estrès de la compra de regals i dels sopars familiars que ens esperen en els següents dies. Des de ShBarcelona us volem recomanar alguns llocs ideals per visitar si teniu pensat fer una escapada durant els ponts de desembre, no us els perdeu!

Article relacionat: Turisme rural a Catalunya

Escapada per la província de Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Capital de la Comunitat Autònoma, Barcelona és una de les províncies que formen part de Catalunya. La província de Barcelona és una extensa superfície que es desenvolupa des de la costa central fins a pràcticament el Pirineu gironí. Dins d’aquesta província trobem nombrosos enclavaments i pobles extraordinaris, cadascun d’ells amb les seves pròpies peculiaritats, però sens dubte dignes de ser visitats i ideals per a fer una escapada gràcies a la seva proximitat amb la capital. ShBarcelona us vol proposar tres escapades a tres diferents punts de la província de Barcelona que no us deixaran indiferents. Gastronomia, natura i oci esperen en aquests tres destins per a ser gaudits i recordats per sempre. Primer començarem per un petit poble de muntanya a pocs quilòmetres de la ciutat, amb importants pistes d’esquí com la Molina o la Masella. Això sí, per accedir-hi hauràs de passar per un bon tram de rutes serpentejants que creuen la muntanya fins a l’altre costat de la serralada, on s’accedeix al bell vall de la Cerdanya, comarca a mig camí entre les províncies de Girona i Lleida. Es tracta de Castellar de n’Hug, un preciós municipi de la comarca del Berguedà on es troba el naixement del riu Llobregat. Allà, a més de poder gaudir del naixement d’aquest tresor fluvial tan important per a la província, podràs visitar el Museu del Transport de Catalunya i el Museu de l’antiga Fàbrica de Ciment Asland, un edifici modernista de gran valor arquitectònic.

Article relacionat: Plans per a després de les vacances

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

La segona proposta és Cardona, un dels pobles més visitats de la província de Barcelona. Aquest municipi de la comarca del Bages disposa de diversos al·licients per perdre’s i convertir-se en el protagonista d’una escapada durant els ponts que ens brinda el mes de desembre. En primer lloc està el castell, també Parador Nacional, on es pot allotjar-se en una veritable fortalesa medieval. L’església de Sant Miquel és una altra atracció durant la visita a aquest municipi, una bella representació de l’estil gòtic. També trobem la col·legiata de Sant Vicenç de Cardona, del segle XI, d’estil romànic. Altres coses interessants per veure a Cardona són la muntanya de sal, la plaça del mercat o el pont vell. Finalment us parlem de la capital de la comarca d’Osona, pertanyent a la província de Barcelona. Es tracta de Vic, un dels municipis més interessants relacionats amb la gastronomia catalana. Vic es caracteritza per ser un dels llocs amb més tradició càrnia i que pot presumir d’elaborar els millors embotits de Catalunya. Aquí trobaràs tota mena de carnisseries on comprar qualsevol dels seus menjars i, a més, excel·lents restaurants que aconseguiran que estimis la cuina catalana.

Has visitat algún d’aquests llocs? Que t’han semblat?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari