blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Informació sobre el lloguer de pisos

Avantatges de tenir una assegurança de lloguer

Bloc d'apartaments
Escrit per Xavi Maldonado

No hi ha dubte que llogar un pis a Barcelona, o a qualsevol altra ciutat, comporta certs beneficis. La idea és rendibilitzar la propietat i obtenir un sobresou. No obstant això, cada vegada són més els propietaris que contracten una assegurança de lloguer a Barcelona per garantir els seus drets.

I és que llogar una propietat no sempre resulta senzill i és possible trobar-se amb certs problemes afavorits per la mala fe d’alguns inquilins. Avui us parlem de tot això en aquest article de ShBarcelona.

Article relacionat: Per què triar una assegurança de la llar?

Descobreix els avantatges de tenir una assegurança de lloguer

Piso amplio

Imatge via Pixabay

Per què contractar una assegurança de lloguer a Barcelona? L’objectiu bàsicament és protegir els interessos del propietari, garantint el pagament de les mensualitats que han de fer front els inquilins quan aquests es neguen a fer-ho.

Cal no oblidar que el propietari està signant un contracte que compta amb un seguit de clàusules imposades a una persona que amb prou feines coneix. Aquesta assegurança, per tant, és una forma de cobrir certes condicions que l’inquilí pogués incomplir en un moment donat.

En aquests casos, la companyia d’assegurances contractada és la que s’encarregarà de fer totes les gestions oportunes per facilitar el procés. D’aquesta manera, el propietari estarà més tranquil i derivarà les complicacions a altres professionals.

L’impagament del lloguer és el problema més destacat a què normalment s’enfronten els propietaris. Donada la pujada del preu de lloguer, de vegades els inquilins no poden fer front al pagament, per això les contractacions d’assegurances de lloguer han crescut significativament els últims anys a la ciutat de Barcelona.

Article relacionat: Reforma el teu pis per llogar-lo al millor preu

Lavabo a un apartament de lloguer de luxe

Imatge via Pixabay

Els casos de morositat han augmentat significativament amb el temps i les assegurances de lloguer cobreixen les temudes faltes de pagament. I és que els arrendadors poden estar durant mesos sense percebre una sola mensualitat, un greu perjudici que cal solucionar. Ara bé, què cobreixen les assegurances de lloguer a Barcelona?

  • Impagaments de lloguer. L’assegurança ofereix una cobertura d’impagament pel qual el propietari rebrà un ingrés corresponent a l’import de la renda o mensualitat. Aquesta cobertura té un màxim de dotze mesos mentre duri el procés de reclamació.
  • Suport jurídic. Quan l’inquilí no compleix amb la seva obligació de pagament, la reclamació es porta a terme de forma amistosa. No obstant això, si no respon, la companyia asseguradora tramitaria un procés judicial per desnonar l’inquilí, sense que el propietari hagi de fer front a cap cost addicional. Aquests processos poden allargar-se en el temps, tot i que tot dependrà del jutjat que porti el cas.
  • Actes vandàlics. L’assegurança es farà càrrec dels danys ocasionats pel llogater, tot i que aquesta cobertura no inclou el robatori, en aquest cas, però, sí que presentaria la reclamació oportuna.
  • Assistència jurídica. L’assegurança de lloguer compta amb un planter d’advocats especialistes que estaran a disposició de l’arrendador perquè pugui resoldre tots els dubtes legals. Aquest servei sol ser molt emprat pels propietaris en desconèixer qui ha de pagar certes coses que afecten l’habitatge. D’aquesta manera, comptarà amb la cobertura legal que necessiti en tot moment, sense que ningú pugui rebatre al respecte.
  • Protecció de responsabilitat penal. Els advocats han de vetllar pels interessos dels seus representats, anant a judici sempre que sigui necessari sense que al propietari li suposi un cost addicional.

Quins altres beneficis coneixes en disposar d’una assegurança de lloguer?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari