blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Allotjar-se a Barcelona

Com mudar-se a Barcelona sense morir en l’intent

Home portant al nou apartament capses de mudança
Escrit per Xavi Maldonado

Mudar-se a una nova llar és sempre una tasca complicada i a moltes persones se’ls hi fa costa amunt pensar en tot el que han de fer durant aquest procés. Per aquest motiu, avui, en aquest article de ShBarcelona us volem parlar de com podeu trobar un pis a Barcelona i fer la mudança a la nova llar de la millor manera possible.

Amb els nostres consells podreu descobrir que mudar-se a Barcelona no serà tan terrible com us imagineu. Esteu atents!

Article relacionat: 5 consells per facilitar-te la mudança

Muda’t a Barcelona sense estrès

Quants diners pots destinar a l’habitatge?

Comió de mudança

Imatge via Pixabay

No és el mateix buscar un habitatge amb un pressupost de 350 € mensuals, que amb un de 1000 €, és per això que abans de desaprofitar el teu esforç i temps buscant totes les opcions a totes les zones de la ciutat, és millor que t’asseguis a definir quin serà el pressupost que dedicaràs mensualment a l’habitatge per saber quines són les zones que més et convinguin per viure a Barcelona.

La definició del pressupost dependrà directament de la teva situació econòmica. Si tens feina, no hauries de destinar més del 40% del teu salari en el lloguer del teu habitatge. Si per contra, encara no tens feina, dependrà dels diners que disposis per instal·lar-te els primers mesos i quant de temps pretens estirar-lo.

Hi ha molta demanda i poca oferta, afanya’t!

És a dir, sigues el primer! Al negoci immobiliari, arribar aviat (per no dir el primer) ho és gairebé tot, de manera que assegura’t assabentar abans que ningú dels habitatges que surten al mercat.

Per a això pots crear alertes als principals portals que utilitzen les agències a Barcelona, com ara els portals Idealista, Fotocasa i Habitaclia. A més, algunes agències són molt actives en les xarxes socials i seguir-les de prop pot ajudar-te a descobrir pisos abans que apareguin als portals web.

Deixa’t assessorar

Tot i que han proliferat molt els lloguers de mà en mà entre particulars, en l’actualitat el servei que ofereixen les immobiliàries pot ser molt positiu. Presentar-se a alguna oficina immobiliària és una idea excel·lent, on els pots explicar el que estàs buscant i ells faran el treball de cerca per a tu sense que hagis d’estar trucant o buscant, tant per la xarxa com per la mateixa ciutat.

ShBarcelona tenim els millors pisos, tant de lloguer com de compra, a més dels millors professionals del sector immobiliari que t’ajudaran en el procés d’adquisició d’un pis de principi a fi.

Article relacionat: Què fer si em vull mudar a Barcelona

Per la teva seguretat, fes-ho tot legal

Pinzells de pintura

Imatge via Pixabay

És summament important que si tens al cap llogar un pis, llegeixis tot el contracte i si tens dubtes, preguntis a la immobiliària què significa cada clàusula.

A més del preu i detalls bàsics com si inclou o no els serveis, heu de tenir especial atenció amb quina de les parts cobreix el manteniment de les zones comunes de l’edifici o la comunitat (¿el propietari o el llogater?), qui ha d’assumir el cost de les reparacions, de quina durada serà el termini del lloguer, i si hi ha un temps de notificació previ abans de deixar el pis.

I a l’hora de la mudança…

Mudar-se, i més encara si són trasllats de llarga distància, no és precisament econòmic. Així que abans de començar a empaquetar, és convenient assegurar-se que traurem el màxim partit a l’espai del camió de mudances. Aquests són alguns consells a l’hora de fer la mudança:

  • Primer de tot neteja i llença tot allò que no necessitis.
  • Emporta’t alguns calaixos plens, així hauràs d’empaquetar menys coses.
  • Pinta la teva nova llar abans de portar les coses.
  • Sigues previsor perquè no et vingui tota la feina de cop.

No dubtis en donar-nos altres consells útils a l’hora de fer la mudança!

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari