blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Mercat immobiliari

Pla per adquirir el teu propi habitatge a Barcelona el 2020

Casa d'obra nova amb piscina
Escrit per Xavi Maldonado

Moltes persones tenen l’objectiu de comprar-se un habitatge a Barcelona aquest 2020. La seguretat que genera tenir una casa en propietat fa que una gran quantitat d’inquilins s’estiguin plantejant la possibilitat de comprar un immoble aquest mateix any.

Ara bé, el principal obstacle que els impedeix decidir-se és la manca d’estalvi per poder accedir a una hipoteca, un desemborsament que actualment gira al voltant del 20% respecte al preu de l’habitatge.

Avui, en aquest article de ShBarcelona us parlem de com adquirir un habitatge a la Ciutat Comtal aquest 2020. Recorda que si necessiteu assessorament sobre la venda o el lloguer de pisos a Barcelona, des de ShBarcelona estarem encantats d’ajudar-vos.

Article relacionat: Llogar o comprar a Barcelona?

Pla per adquirir el teu propi habitatge a Barcelona el 2020

Que els joves puguin optar pel seu primer pis en propietat és clau perquè la indústria pugui fer un pas cap endavant. Millorar el seu accés a l’habitatge és una cosa molt important que no s’ha de prendre a la lleugera.

Bloc de pisos d'estil modern

Imatge via Unsplash

De fet, la indústria està buscant la fórmula perquè aquest col·lectiu pugui invertir en un habitatge assequible malgrat la seva impossibilitat d’estalviar, una situació generada pels baixos salaris, cosa que els té asfixiats.

Per aquesta raó, els promotors del sector immobiliari, estan fent tot el que poden per posar al mercat un preu més accessible, tot i que el sector financer també haurà de posar el seu granet de sorra, concedint finançament per pagar l’entrada inicial.

I és que segons sembla, molts joves compten amb la capacitat de pagament necessària. El que no compten és amb els estalvis suficients per a fer front a aquest 20% inicial que s’exigeix ​​al moment de la compra. Per aquest motiu, l’hàbit d’estalvi és una cosa que ha de començar a aconseguir-lo l’abans possible.

Els Habitatges de Protecció Oficial a Barcelona es van introduir al mercat perquè els col·lectius més desafavorits poguessin accedir-hi sense problemes. Com tothom sap, l’avantatge fonamental d’aquesta iniciativa rau en el seu preu, que es troba per sota del preu de mercat. A més, també hi ha certes ajudes econòmiques per a fer més factible la compra.

Article relacionat: Consells per comprar una segona residència

A l’hora d’optar per un d’aquests habitatges, el primer que cal fer és inscriure’s al Registre de Sol·licitants d’HPO de Barcelona. A més, la persona inscrita haurà de complir aquests requisits:

  • Ser major d’edat o, si la persona és menor, estar legalment emancipada.
  • Estar empadronat a Barcelona i residir a la ciutat.
  • Necessitat de tenir un habitatge, bé perquè no es posseeix cap o perquè la que es té no és adequada per a viure.
  • No excedir-se del límit d’ingressos màxims que ve en la normativa subjecta a la convocatòria.
Menjador d'un habitatge lluminós

Imatge via Unsplash

Per informar-se sobre les properes convocatòries d’accés a habitatges de protecció oficial, pots visitar qualsevol de les Oficines de l’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona.

Una altra opció per a aquelles persones que necessiten un immoble a un preu més assequible i que estan inscrites en el Registre de Sol·licitants d’HPO és acudir directament als promotors.

Les promocions d’adjudicació dels promotors es basen en immobles que han quedat vacants després dels processos d’adjudicació que s’ha dut a terme el Consorci de l’Habitatge.

Aquests agents privats el que fan és comercialitzar i adjudicar pel seu compte aquest tipus d’habitatges. El requeriment principal és estar inscrit en el registre, tot i que els promotors podran sol·licitar un altre tipus d’exigències. Per trobar la informació, només cal consultar les promocions actuals a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona.

Quines altres opcions coneixes per adquirir un habitatge el 2020?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari