Categories: Instal·lar-se

Què fer si em vull mudar a Barcelona

Et vens a viure a Barcelona? Doncs segur que no te’n penediràs. Si t’agrada gaudir del bon temps assegut a una terrassa mentre prens una cervesa, Barcelona t’encantarà. Si gaudeixes amb una deliciosa fideuà a un xiringuito a prop del mar, Barcelona et captivarà. Si aspires a treballar en una moderna start-up i desenvolupar tota la teva creativitat, Barcelona és la ciutat ideal. Si t’apassiona viure a una ciutat petita, cosmopolita i humana, Barcelona et fascinarà. Si el que vols és descobrir una de les zones més maques del Mediterrani i de la Vella Europa, Barcelona és la ciutat! Però abans de gaudir de tot això i molt més, hauràs de tenir en compte unes qüestions perquè el trasllat sigui perfecte. Avui, des de ShBarcelona et parlem de què has de fer si et vols mudar a Barcelona, i recorda, t’esperem amb els braços oberts!

Article relacionat: Els millors barris de Barcelona per a viure amb nens

Consells per a l’hora de venir-te a viure a Barcelona

Imatge via Pixabay

T’instal·les definitivament a Barcelona i et queden per fer milions de coses. Si existeixen dos tràmits absolutament fonamentals per a mudar-te a qualsevol país, i com no, a Barcelona, és el treball i l’allotjament. Començant pel primer, el permís de treball, el pots intentar sol·licitar des del teu país d’origen per a accelerar els tràmits. Per a poder residir legalment a Barcelona hauràs d’aconseguir el NIE (Número d’Identificació d’Estrangers). Aquest document t’obrirà les portes a altres tràmits importantíssims per a la vida quotidiana de qualsevol resident de la Ciutat Comtal, com ara obrir-te un compte bancari, donar d’alta els subministraments, pagar impostos, o accedir a la Seguretat Social. Per a obtenir el document és indispensable que defineixis la teva situació al país. Això vol dir que hauràs d’indicar si estàs assalariat o si ets freelance, sense feina o si ets estudiant. Per altre costat, l’allotjament és bàsic per a la teva estança a Barcelona. Com no, si dónes un cop d’ull a la selecció d’immobles de ShBarcelona, podràs trobar el més adequat per a tu, ja sigui un lloguer per temps limitat, indefinit o un immoble en propietat.

Article relacionat: Què fer en cas de sinistre a Barcelona

Imatge via Pixabay

Un cop tinguis solucionat el tema del treball i l’allotjament, és important que realitzis diverses gestions que et seran molt útils durant la teva estança a Barcelona. Entre elles, estaria la d’obrir-te un compte bancari o canviar d’un banc estrangers a un banc nacional, contractar un servei de mudances, escollir una escola per als teus fills, si els tens, i donar-te d’alta a la Seguretat Social. Ara només et queda gaudir de les possibilitats que una ciutat com Barcelona t’ofereix. Apuntat a un gimnàs, practica esport a l’aire lliure per a eliminar l’estrès de la mudança, estudia català, coneix la gastronomia típica catalana i les tradicions del país, i les festes populars. Benvingut/da a la bona vida, benvingut/da a la Ciutat Comtal!

T’has mudat a Barcelona? Què ens aconselles a l’hora de traslladar-te a la Ciutat Comtal?

5 / 5 ( 1 vote )
Xavi Maldonado

Recent Posts

És possible obrir un compte bancari amb passaport?

Barcelona, una ciutat vibrant i multicultural, atreu a persones de tot el món amb el…

1 setmana ago

Què és la certificació Biosphere?

Indubtablement, la importància de la sostenibilitat s'ha tornat fonamental en tots els àmbits, i un…

3 setmanes ago

El que has de saber de la Fórmula 1 a Barcelona 2024

La Fórmula 1 arriba a Barcelona, aquest any la ciutat es prepara per a rebre…

4 setmanes ago

Incasòl: 10 “FAQS” d’inquilins i propietaris

Tant si ets propietari com inquilí, segurament alguna vegada t'has preguntat què és l'Incasòl? Sobretot…

1 mes ago

Guia ràpida sobre la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE)

La Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) emergeix com un pilar fonamental en la gestió i preservació de…

2 mesos ago

Hola Barcelona Travel Card: com funciona

Barcelona atreu a visitants de tot el món cada any, i explorar aquesta metròpolis pot…

2 mesos ago