blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Viure a Barcelona

Què fer si vols deixar un pis de lloguer

Pisos de lloguer a Barcelona
Escrit per Xavi Maldonado

Moltes persones posen el seu pis per a llogar a Barcelona, i cada cop és més comú optar per llogar en comptes d’adquirir en propietat un pis, entre altres coses perquè els requisits dels bancs per accedir a un habitatge en propietat són inassolibles per a moltes persones. Es troben alternatives com ara lloguers de llarga estada (de més de 2 anys), lloguers turístics (per dies o setmanes) o lloguers de temporada (de setmanes fins a 12 mesos), hi ha molta rotació al banc de pisos de Barcelona. Molts saben què necessiten per llogar un pis, però alguns no saben quins passos seguir a l’hora de deixar-lo , així que, des de ShBarcelona us volem parlar de què fer a l’hora de deixar un pis de lloguer.

gestió de pisos de llarga durada a barcelona

Article relacionat: Prepara la teva llar per a llogar-la

Deixar un pis de lloguer a Barcelona

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Quan firmes un contracte per un pis de lloguer, aquest té les seves condicions depenent del tipus de lloguer que necessitis. Per exemple, els pisos de lloguer turístic, tan utilitzats actualment a Barcelona, tenen una durada que van des d’uns dies a setmanes, estipulats prèviament al contracte. Normalment el preu s’abona una part abans d’iniciar l’estada i una altra en finalitzar-la, i en aquests casos simplement s’abandona el pis, es retornen les claus, es deixa en l’estat estipulat i llestos. En el cas dels lloguers de temporada, sol passar alguna cosa semblant, i quan es compleix el contracte s’abandona el pis o, si es vol ampliar l’estada, se signa un nou contracte. El mateix passa amb els lloguers de llarga durada, tot i que en aquests casos és habitual que es prorrogui el contracte fins que l’inquilí decideix anar-se’n. És llavors quan sorgeix el dubte.

Article relacionat: És moment d’invertir en béns immobles?

Pisos de lloguer a Barcelona

Imatge via Pixabay

Quan un inquilí decideix abandonar un pis de lloguer, primer ha d’avisar al propietari amb antelació (generalment amb un temps estipulat al contracte). Si es decideix abandonar el pis abans de finalitzar el contracte, és possible que hi hagi una penalització, tot i que l’habitual és que s’indiqui prèviament al mateix contracte. Un cop s’ha avisat al propietari o a l’agència que s’abandonarà l’apartament, s’haurà de pagar l’últim mes de lloguer (o la part proporcional) i esperar que el propietari o l’agència retorni la fiança, en cas que el pis estigui en bones condicions. Si hi ha desperfectes o modificacions és possible que no es retorni part o la totalitat de la fiança. És per tant important deixar el pis en les millors condicions possibles i preguntar al propietari o agència sempre que es vulguin fer modificacions com ara penjar quadres, canviar els mobles existents, fer certes reformes o pintar o modificar parets o mobles. La fiança és bàsicament una assegurança que disposa el propietari per destinar recursos econòmics en cas que els inquilins facin malbé o modifiquin els elements existents d’un immoble. En el cas que el pis no disposi de mobles, el llogater haurà de deixar-lo buit tal com el va trobar prèviament. Un cop realitzada la mudança, es retornen les claus al propietari o a l’agència. Si teniu dubtes referents a qualsevol tema relacionat amb el lloguer, podeu posar-vos en contacte amb ShBarcelona.

Has de deixar un pis de lloguer? Què ens pots dir d’aquesta situació?

Sobre l'autor

Xavi Maldonado

Deixar un comentari