En molts casos, les persones es troben amb cases o pisos que solen procedir d’herències, i no saben què fer amb elles. El més habitual, i en el que primer es pensa, és a treure-li rendiment, ja sigui venent-la o bé llogant-la. Actualment el mercat immobiliari està en auge i és molt interessant valorar l’opció de llogar un immoble pel gran rendiment que pot aportar-nos, sobretot a les grans ciutats i capitals de província i, especialment, en urbs com Barcelona i Madrid. Si bé és cert que els pisos de lloguer actualment estan molt buscats i no és gens complicat llogar-los, aquests han de tenir una sèrie de condicions perquè puguin llogar ràpidament i per quotes més altes. Des de ShBarcelona us parlem de com posar a punt una casa per llogar-la i que us sigui així més fàcil i rendible.

Article relacionat: És moment d’invertir en béns immobles?

El pis de lloguer perfecte

Imatge via Pixabay

Tot i que hi ha una gran demanda de pisos de lloguer en l’actualitat, en especial a la ciutat de Barcelona, ​​el cert és que un pis en males condicions costarà molt més de llogar o, en cas de fer-ho, el més probable és que l’amo es vegi en la necessitat d’abaixar el preu, ja que l’arrendador haurà de solucionar certs problemes i adequar l’habitatge per a la seva habitabilitat. És important, primerament, pintar les parets, que solen tacar-se i desgastar-se sovint a causa de la humitat de condensació i al pas del temps. Això li donarà un aspecte més alegre i net a la llar. És aconsellable optar per colors neutres, on els diferents tons de blanc són els més adequats. També cal intentar eliminar les taques d’humitat que es generen habitualment a les zones amb més humitat, com la dutxa i la pica, aplicant silicona i netejant les juntes de les rajoles que s’han ennegrit. Elements que s’utilitzen molt, com la pica, la campana extractora o la dutxa, han d’estar en bon estat, ja que, en cas contrari, això donarà mala imatge i pot tirar enrere a més d’un llogater.

Article relacionat: Botigues de decoració assequibles a Barcelona

Imatge via Pixabay

És recomanable inspeccionar les instal·lacions perquè els futurs arrendataris no tinguin problemes o inconvenients d’últim moment. Revisar el bon funcionament de les cisternes, dels desguassos o de la instal·lació elèctrica, canviar els interruptors i endolls, abrillantar el terra o apunyalar i envernissar el parquet, faran que el pis llueixi més modern i eficient, ja que, si l’inquilí té problemes, reclamarà la reparació al propietari, de manera que abans o després aquest haurà d’arreglar el que no funcioni correctament. A més, revisar que hi hagi un correcte aïllament al pis ens ajudarà a estalviar molts diners en subministraments, la qual cosa ens interessarà a la llarga. Si el pis té mobles, l’ideal és que siguin el més senzill i moderns possible, còmodes i nets. Si cal, és molt útil canviar la tapisseria d’un sofà o pintar algun armari o còmoda que estiguin danyats, ja que donarà una sensació de neteja que el possible inquilí agrairà. No cal que el mobiliari sigui car, l’ideal és que sigui còmode, estigui net i reparat en cas que estigui danyat, i que sigui funcional.

Ens dónes més consells per a preparar una llar per a posar-la en lloguer?

5 / 5 ( 5 votes )
Xavi Maldonado

Recent Posts

Què és la certificació Biosphere?

Indubtablement, la importància de la sostenibilitat s'ha tornat fonamental en tots els àmbits, i un…

4 dies ago

El que has de saber de la Fórmula 1 a Barcelona 2024

La Fórmula 1 arriba a Barcelona, aquest any la ciutat es prepara per a rebre…

2 setmanes ago

Incasòl: 10 “FAQS” d’inquilins i propietaris

Tant si ets propietari com inquilí, segurament alguna vegada t'has preguntat què és l'Incasòl? Sobretot…

3 setmanes ago

Guia ràpida sobre la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE)

La Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) emergeix com un pilar fonamental en la gestió i preservació de…

2 mesos ago

Hola Barcelona Travel Card: com funciona

Barcelona atreu a visitants de tot el món cada any, i explorar aquesta metròpolis pot…

2 mesos ago

La plaça Espanya de Barcelona, un passeig recomanable

La Plaça Espanya de Barcelona és un dels llocs més emblemàtics de la ciutat. Amb…

2 mesos ago